Deze week bij Eye (online)

Zin in een sprookje? In dichtgevroren tijden kun je je warmen aan de romance tussen een duiker en een waternimf bij Christian Petzolds nieuwste film, Undine. Op Valentijnsdag presenteert Picl in Eye’s online filmzaal de voorpremière – de film is de hele dag beschikbaar (€ 8,50) en vanaf 6 mei in de bioscoop te zien.

Eye Film Player: BlueMovie gerestaureerd
Dankzij Pim de la Parra en Wim Verstappen spoelde vanaf het midden van de jaren zestig een golf van vernieuwing door de Nederlandse film. Het vrijmoedige BlueMovie, door Eye gerestaureerd, is Nederlands eerste seksfilm.
Lees meer

Actrice Gaite Jansen tipt Borgman 
Gaite Jansen vertelt waarom je Borgman (Alex van Warmerdam, NL 2013) moet zien, nu te huur op de Eye Film Player. Onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes. Met o.a. Jan Bijvoet en Hadewych Minis.
Lees meer

Voorpremière Undine (Christian Petzold)
Alleen te zien in Eye’s online filmzaal bij Picl, op Valentijnsdag. Winnaar Zilveren Beer van het filmfestival Berlijn. Modern sprookje van de maker van Transit, met Paula Beer en Jacob Matschenz (Werk ohne Autor).
Lees meer

Online les bij Vive le cinéma!
Speciaal voor leerlingen van havo en vwo is er bij de tentoonstelling Vive le Cinéma! een gratis online les. Expanded cinema – over de grenzen van film – gaat in op het werk van Nanouk Leopold en Daan Emmen.
Lees meer

Click & Collect: Valentijn-cadeaus
Online bestellen en ophalen wanneer het jou uitkomt. Verras je geliefde met een Valentijnscadeau uit de Eye Shop. Of stuur een mailtje met je gewenste item(s) naar: eyeshop@eyefilm.nl en we nemen contact met je op.
Lees meer

Eye bar- restaurant op Valentijnsdag
Bestel op Valentijnsdag een geheel verzorgde culinaire en culturele avond met een 3-gangenmenu bij u thuis! Of bestel een luxe Valentijnsborreltas met een Picl-voucher voor bijvoorbeeld de voorpremière van Undine.
Lees meer