Deze week bij Eye (online)

Kunstenaars vertellen over hun werk, regisseur Valerie Bisschoux tipt de boekverfilming Twee vrouwen van George Sluizer en de opening van de online International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2021 editie is in zicht. En dan schittert Barbara Sukowa in Eye’s online filmzaal op Picl in de Franse film Deux. Plus: de hoogtepunten van het IFFR 2020 zijn vanaf nu opnieuw te bekijken, eveneens op Picl.

Eye Film Player-tip: Twee vrouwen
Nu te huur: Twee vrouwen (NL 1979) van George Sluizer naar het boek van Harry Mulisch. Regisseur Valerie Bisscheroux (ANNE+) vertelt op YouTube wat ze vindt van de queer representatie in deze film.
Lees meer

Trembling Landscapes: online interviews
Door de lockdown moest de tentoonstelling plotseling vervroegd sluiten. Gelukkig hebben we korte interviews waarin de kunstenaars over hun werk vertellen zoals Wael Shawky en Joana Hadjithomas & Khalil Joreige.
Lees meer

Vive le cinéma! – Art & Film tentoonstelling
Na de lockdown opent de tentoonstelling ter ere van het 50-jarig bestaan van het IFFR en het 75-jarig bestaan van het filmmuseum. Vijf regisseurs maken nieuw werk speciaal voor de ruimte in plaats van voor het witte doek.
Lees meer

Picl-première: Deux met Barbara Sukowa
Buurvrouwen Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan het trappenhuis. Ook toegevoegd aan Eye’s Picl-pagina: Lara, Hope, La Odisea en De Patrick.
Lees meer

Hoogtepunten IFFR 2020 op Picl
Onvergetelijke hoogtepunten, prijswinnaars en publieksfavorieten van het IFFR 2020 zijn vanaf donderdag te zien op Eye’s Picl-pagina: Les misérables, Adam, Matthias et Maxine, Ema en The Wild Goose Lake.
Lees meer

Jij blij. Eye blij
Jij krijgt korting op online films. Wij blijven unieke filmprogramma’s maken. Helaas zijn onze deuren nog steeds gesloten, word juist nu vriend! Support Eye al vanaf € 50,- per jaar.
Lees meer