4 Nederlandse deelnemers Berlinale Talents

Het thema van de Berlinale Talents 2021 (1 t/m 5 maart) is ‘Dreams’. Tijdens de Berlinale van dit jaar, die in twee fasen plaatsvindt, worden 200 geselecteerde talenten op het gebied van productie, distributie, regie, scenarioschrijven, cinematografie of journalistiek uitgenodigd om samen mogelijkheden te ontwikkelen voor de film van de toekomst in digitale formats. Decorontwerper Uli Hanisch (The Queen’s Gambit, Babylon Berlin) bouwde een digitaal decor om de deelnemers uit 65 landen een virtuele ontmoetingsplaats te bieden.

Christine Tröstrum en Florian Weghorn van Berlinale Talents over het thema van dit jaar: “Het is als een droom: de talenten, de toeschouwers en de gasten zijn tegelijkertijd in Berlijn en ergens anders. Voor Berlinale Talents in maart 2021 bieden we tegenwicht aan de vermeende tegenstelling tussen ‘echt’ en ‘virtueel’ met een optimistisch ‘overal’ – een droomreis die nieuwe uitdrukking geeft aan onze visie van een creatieve industrie die grenzen overstijgt.” Nieuw in het programma zijn curatoren van festivals, VoD-platforms en community bioscopen.  

Uit Nederland nemen dit jaar vier talenten deel: Stefanie Kolk, Maia Elisabeth Sorensen, Anastasia Reshetnikova en Aziz Al-dilaimi

Kijk voor meer informatie op berlinale-talents.de

Bron: Creative Europe Desk NL