Nederlandse horrorfilm De Kuthoer krijgt Engelse bioscooprelease

De Nederlandse absurdistische horrorfilm De Kuthoer met Katja Herbers in de hoofdrol is binnenkort te zien in Groot-Brittannië en Ierland. De film is aangekocht door distributeur Vertigo Releasing, die onlangs o.a. ook The Assistant (Kitty Green) en Stardust (Gabriel Range) uitbracht. De film is vanaf 12 maart via de theaters en online te bekijken. Op dit moment zijn de Britse bioscopen nog gesloten.

In De Kuthoer wordt columniste en auteur Femke (Herbers) elke dag overspoeld met anonieme nare berichten op sociale media en wordt soms zelfs dood gewenst. Op een dag is ze er helemaal klaar mee en ontvlamt de woede in haar. Femke besluit wraak te nemen op haar ‘reaguurders’.

Pim van Collem, CEO van sales agent Dutch Features die de film internationaal vertegenwoordigt: “Het is geweldig om te zien dat deze Nederlandse hit, die internationaal onder de naam The Columnist te zien is, ook buiten onze grenzen zo goed ontvangen wordt. Herbers speelt een glansrol en we zijn enorm trots op dit succes!” 

Sabine Brian, producent bij NL Film, de productiemaatschappij achter De Kuthoer: “Het is fantastisch dat de film na een jaar succesvol draaien op festivals en de aankoop in de VS nu ook in de theaters in Groot-Brittannië en Ierland te zien zal zijn. Het internationale succes laat zien dat het actuele onderwerp trollen op social media een universeel probleem is.

De film is geregisseerd door Ivo van Aart (Locked Out, Dangerous Minds) en geschreven door Daan Windhorst (Missie Aarde, Locked Out). De telefilm is geproduceerd door NL Film in co-productie met BNNVARA en is tot stand gekomen met behulp van CoBO. De Kuthoer werd eerder al verkocht aan de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Korea, Spanje en Australië en won onlangs de publieksprijs op het prestigieuze Fantasia International Film Festival in Canada. In Nederland is de film via NPO Start te bekijken.

Bron: Herrie Film & TV