Deze week bij Eye (online)

Het leven is niet zonder verrassingen, en al helemaal niet in de PICL-filmzaal van Eye.
Daar maakt Naomi Kawase (Still the Water, The Mourning Forest) haar opwachting met de première van True Mothers, een ontroerend, warm-menselijk verhaal over familie en ouderschap.
In diezelfde online filmzaal vinden we een documentaire over het bewogen leven van blueszangeres Billie Holiday naast de opmerkelijke Saoedisch-Arabische speelfilm The Perfect Candidate, over de opkomst van een vrouwelijke politicus.
En voor wie zich een weg uit de lockdown wil lachen: op het VOD-platform myLum zijn zes gerestaureerde films van het genie Jacques Tati te zien.

Trembling Landscapes: Ali Cherri
Door de lockdown moest de tentoonstelling Trembling Landscapes plotseling vervroegd sluiten. Gelukkig hebben we deze korte interviews waarin de kunstenaars over hun werk vertellen. Deze week uitgelicht: Ali Cherri.
Lees meer

Eye Player Het is een schone dag geweest
Dagblad Trouw bespreekt Jos de Putters klassieke documentaire Het is een schone dag geweest, nu te zien op Eye Film Player in een ‘filmcollege voor beginners’. Ook Jane Campions The Piano staat nu op Eye Film Player.
Lees meer

Première True Mothers op Picl
In haar nieuwste film vertelt de gevierde Japanse regisseur Naomi Kawase een warm-menselijk verhaal over familie, ouderschap en gekwetste gevoelens. …ontroerende adoptiedrama… (VPRO/Cinema.nl). Vanaf donderdag.
Lees meer

Films van Eric de Kuyper gratis te zien
De films van regisseur en oud-adjunct-directeur van het Filmmuseum Eric de Kuyper zijn t/m zondag gratis te zien via de site van De Cinema: drie films voor Operadagen Rotterdam, My Life as an Actor en Pink Ulysses.
Lees meer

Gerestaureerde films van Jacques Tati
Lumière brengt op het VOD-platform myLum de gerestaureerde films van de Franse regisseur, komiek en acteur Jacques Tati samen: Jour de fête, Les vacances de M. Hulot, Mon oncle, Playtime, Trafic & Parade.
Lees meer

Eye-shop: David Lynch 75 jaar
Net als Eye viert David Lynch dit jaar zijn 75ste verjaardag. Morgen is de regisseur van Blue Velvet jarig. In Eye-shop kun je boeken bestellen als Hoe Vang Je de Grote Vis? en The Secret History of Twin Peaks en David Lynch-koffie.
Lees meer

Picl: Billie & The Perfect Candidate
Nu te zien in Eye’s online’s Picl-filmzaal: de documentaire Billie, over het tumultueuze leven van jazzmuzikante Billie Holiday, en de Saoedi-Arabische speelfilm The Perfect Candidate, over de opkomst van een vrouwelijke politicus.
Lees meer