BM Talk met Michael Spendel, ceo Dutch CORE

Michael Spendel is managing director van Dutch CORE, de organisatie voor de NPO en de publieke omroepen op het gebied van rechtenmanagement en exploitatie. De verkoop van Nederlands product aan nationale VOD-platforms gaat “ontzettend goed”, constateert hij, maar internationaal gezien ligt het lastiger wegens “budgettaire uitdagingen”.

Toch ziet Spendel met name voor Nederlands drama talloze kansen en heeft Dutch CORE de ambitie om voor meer partijen actief te zijn dan alleen de publieke omroepen. Een Dutch Pavilion met financiële steun uit Den Haag tijdens MIPCOM in Cannes half oktober biedt daarvoor dit najaar mogelijk soelaas. En wat is tot dusverre eigenlijk zijn grootste verkoopsucces? Michael Spendel vertelt het Jeroen te Nuijl in deze BM Talk. Bekijk de video hier.