Lancering eerste online magazine Private Kitchen over Nederlandse mediamuziek

Op 10 januari 2021 ging editie één van Private Kitchen live, het eerste magazine dat een kijkje in de keuken geeft van de Nederlandse mediamuziek en haar componisten. De redactie en productie van het online magazine liggen bij Muziekinstituut MultiMedia (MiMM) in samenwerking met promotor van filmtalent ShortCutz Amsterdam.

Deze editie gaat over filmmuziek en bevat o.a. een talkshow met Han Otten en Maurits Overdulve over hun muziek voor de internationale speelfilm ’Marionette’. Verder zijn er een videointerview met Jorrit Kleijnen vanuit zijn studio, een videocall met Vidjay Beerepoot over zijn inmiddels tienjarige carrière in Hollywood en een column van de gerenommeerde Engelse componist Chris Smith.

Private Kitchen verschijnt maandelijks met als eerste vijf thema ́s Film, Identity, Games, Interactive Sound Art en Theatre. Het magazine is Engelstalig omdat de Nederlandse componisten ook op een internationaal podium actief zijn.

Uitvoerend producent en redacteur van Private Kitchen zijn de componisten Loek Dikker en Rens Machielse (MIMM), met Sebastiaan Donders als producent en designer. Dit in samenwerking met João Rodrigues als audiovisueel coördinator, Alexa Rodrigues als gastvrouw van de talkshow, en Simon de Koning als co-host.

Private Kitchen wordt financieel ondersteund door Buma Music in Motion en SENA Performers, en gefaciliteerd door Splendor Amsterdam (locatie).

Meer info: