Oproep: Immerse\Interact

Deadline: dinsdag 16 februari 2021 17:00 uur

Voor de eerste ronde van 2021 roepen we makers van immersieve en interactieve mediaproducties op om een aanvraag in te dienen.

Vanuit de cross-over tussen film en digitale cultuur is een nieuw terrein ontstaan, waarbinnen interactive ontwerpers, grafisch ontwerpers en digitale pioniers samen met regisseurs, scenarioschrijvers en producenten werken aan vernieuwende mediaproducties. 

Samen wordt de toekomst van storytelling verkend in een veranderend medialandschap. Deze toekomst is digitaal, soms immersief, soms in co-creatie met een publiek, maar altijd gedacht vanuit de kracht van het verhaal. 

Welke projecten zoeken we? 

Artistieke projecten met een dragend filmisch component, waarin storytelling (fictie/non-fictie) in relatie tot interactieve of immersieve mediavormen (360-graden video, VR, AR, enz.), centraal staan. Ook cross-overs in de vorm van transmediale producties en installaties kunnen in aanmerking komen.

Voor wie? 

  • Filmproducenten en AV-producenten met een aantoonbaar trackrecord op het gebied van interactive storytelling of Extended Reality (bijv. AR, VR) kunnen aanvragen voor ontwikkeling tot maximaal € 25.000 en voor realisering tot maximaal € 100.000
  • Individuele makers die het project zelf produceren en beschikken over aantoonbare expertise op het gebied van interactive storytelling of Extended Reality (bijv. AR, VR) kunnen aanvragen voor ontwikkeling tot maximaal € 15.000 en realisering tot maximaal € 30.000

Aanvragen

Aanvragen kunnen bij het Filmfonds worden ingediend. Klik hier voor alle informatie over de regeling.

Immerse\Interact is een samenwerkingsproject van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Filmfonds. Voorbeelden van eerdere Immerse\Interact-projecten zijn More Moiré² van Philip Vermeulen (genomineerd voor Gouden Kalf Beste Interactive 2020) en Sacred Hill van Klasien van de Zandschulp en Ali Eslami.