Deze week bij Eye (online)

Volhouden. Tanden op elkaar. We zijn er nog lang niet. Alleen samen krijgen we het virus eronder. Het zijn de bekende tunes van de lockdown, die nog een tijd zal voortduren. Ondertussen wijken we online uit naar Picl, waar Woody Allens nieuwste film Rifkin’s Festival is te zien, en gaan we naar Spotify voor de Black Light-podcast over representatie in de Nederlandse film, met Lodewijk Crijns, scenarist Ashar Medina en casting director Susanne Groen.

Representatie in film: Black Light-podcast
Scenarist Ashar Medina, regisseur Lodewijk Crijns en casting director Susanne Groen gaan met elkaar in gesprek onder leiding van Jennifer Muntslag. Hoe denkt de Nederlandse filmwereld over diversiteit?
Lees meer

Bekijk Layla M. op Eye Film Player
De Nederlandse speelfilm Layla M. (2016) van Mijke de Jong, met Nora El Koussour, is toegevoegd aan de Eye Film Player. En El Koussour tipt, als ambassadeur van de Eye Film Player, de korte film Father and Daughter.
Lees meer

Eye Film Player: Een vrouw als Eva
Nederlandse klassieker van Nouchka van Brakel uit 1979, met Maria Schneider, Peter Faber, Renée Soutendijk, Marijke Merckens en Monique van de Ven. Door Eye digitaal gerestaureerd, toegevoegd aan de Eye Film Player.
Lees meer

Picl: Rifkin’s Festival van Woody Allen
Amerikaans echtpaar uit de filmwereld bezoekt het filmfestival van San Sebastián en raakt verstrikt in metavertelling over film. Met o.a. Christoph Waltz (Carnage) en Louis Garrel (Le redoutable). Nu op Picl.
Lees meer

Première op Picl: Pari (Siamak Etemadi)
Vanaf donderdag: aangrijpend familiedrama, waarin de Iraanse Pari en haar man naar Athene reizen op zoek naar hun vermiste zoon. Online nagesprek met de regisseur o.l.v. filmjournalist Gerlinda Heywegen (De Filmkrant).
Lees meer

Gratis documentaire: Fellini degli spiriti
In 2020 vierde de filmwereld de honderdste verjaardag van de Italiaanse maestro. Vanaf maandag is de documentaire Fellini degli spiriti uit 2020 van Anselma dell’Olio over Federico Fellini vier dagen lang gratis online te zien.
Lees meer

”Ik heb veel nieuws en leuks gehoord!”
Afgelopen zondag kregen de Vrienden een traktatie. Ze zagen aankondigingen van het feestelijke jubileum- programma 2021, de Eye Film Player en korte film- pareltjes. Support Eye en word Member van Eye Society!
Lees meer