Nieuwe dramaserie ONZE STRAAT tweede aflevering CRONOS op 15 januari

Met o.a. Werner Kolf, Melody Klaver en Romana Vrede

Na de geboorte van zijn zoon, wordt Mus overvallen door vreemde grillen van een pijnlijk trauma. Zijn enige uitweg is de confrontatie aangaan met een monster uit het verleden: zijn vader.

CRONOS van regisseur Michael Middelkoop is de tweede aflevering van de nieuwe zesdelige dramaserie Onze Straat. Werner Kolf speelt de hoofdrol als Mus en het scenario is geschreven door Moniek Kramer. De aflevering is geproduceerd door Family Affair Films.

Onze Straat bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, ieder gerealiseerd door een veelbelovend team van regisseurs, scenaristen en producenten. De verhalen staan op zichzelf, maar ze hebben één ding gemeen: ze vinden allemaal plaats in dezelfde straat. Onze Straat is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO en is wekelijks te zien op vrijdag om 21.35 uur op NPO 3.

Over CRONOS
We treffen MUS en zijn vrouw als kersverse ouders. Tijdens de kraamvisite snijdt de grootmoeder van Mus ineens een pijnlijk onderwerp aan. Ze is er van overtuigd dat de baby op Cronos lijkt, de vader van Mus wiens naam normaliter niet genoemd wordt.

De komst van de baby heeft een sluimerende angst in Mus doen ontwaken. Als hij ‘s avonds aan de wieg van zijn zoon staat, malen er flashbacks door zijn hoofd van een agressieve vader die het huis tiranniseert. Zal Mus dezelfde woede manifesteren als Cronos? Hij besluit op zoek te gaan naar zijn vader, die in een boksschool blijkt te werken. Gevoed door steeds intensievere flashbacks en angstbeelden, vindt Mus de moed om de boksschool in te stappen. Als zijn vader hem niet lijkt te herkennen, besluit Mus zich onder een valse naam in te schrijven en te gaan trainen bij de gym. De confrontatie die volgt is zowel fysiek als mentaal en geeft Mus de afsluiting die hij nodig heeft.

Cronos is een indrukwekkend verhaal over een jonge vader, die door de geboorte van zijn kind geconfronteerd wordt met zijn angsten.

Regisseur Michael Middelkoop over CRONOS: “De film gaat over hoe het verleden je kan belemmeren om de toekomst te omarmen. Tussen alle herinneringen die we met ons mee dragen zitten ook wonden die nog niet helemaal geheeld zijn. Mus is een man die het huiselijk geweld dat hij als kind heeft meegemaakt een plek moet geven als hij zelf vader wordt. Met Cronos wilde ik een stilistische film maken waar mijn eigen geschiedenis met mijn vader verwerkt zit in een donkere coming of age thriller die trauma, agressie en dromen met elkaar verstrengelt. Een spannende reis op zoek naar de enige waarde waar we allemaal op vooruit kunnen: hoop.”

  • 22 januari – ECHO | Regie: Daphne Lucker | Scenario: Denise Rebergen
  • 29 januari – NEONTETRA | Regie & scenario: Emiel Sandtke
  • 5 februari – MAY | Regie: Madja Amin | Scenario: Randy Oost
  • 12 februari – SMARTLAP | Regie: David Eilander | Scenario: Jan Eilander

Onze Straat is hét nieuwe talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De serie is de opvolger van de One Night Stand-films en Centraal en is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.