Deze week bij Eye (online)

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. We wensen alle filmliefhebbers van Nederland een mooie start. Voor nu nog even online maar straks weer lekker in het rode pluche. Zijn de bioscopen dicht? De online programmering biedt volop mogelijkheden. Ook deze week zijn weer nieuwe films te zien, bijvoorbeeld op Eye Film Player: twee klassiekers met muziek van Henny Vrienten, Zeemansvrouwen en Beyond the Rocks. De VPRO interviewde Vrienten over zijn soundtracks

Livestream met muziek: Italiaanse comedy
Openingsavond van het Nederlands Silent Film Festival (NSFF): livestream van vroege, korte Italiaanse komedies uit de Eye-collectie. Met livemuziek door Daan van den Hurk (piano) en Emma van Dobben (diverse instrumenten)
Lees meer

Eye Film Player Zeemansvrouwen (gratis)
Meer dan zeventig jaar lang was Zeemansvrouwen (1930) een stille film. In 2003 werden de dialogen ontcijferd en ingesproken door acteurs Nelly Frijda, Huib Broos en Jeroen Krabbé. Henny Vrienten componeerde de muziek.
Lees meer

Eye Film Player Beyond the Rocks (gratis)
Het filmmuseum trok in 2005 wereldwijd de aandacht met de ontdekking van deze klassieker (US 1922) van Sam Wood, met Hollywoodlegendes Rudolph Valentino en Gloria Swanson in de hoofdrollen. Muziek: Heny Vrienten.
Lees meer

Thuisonderwijs
We helpen je met thuisonderwijs. Kort voor Kids is er voor de jongste thuisblijvers en er zijn online workshops, zoals Stopmotion-film. Voor de echte thuisonderwijsfanaten is er de online lessenreeks Filmkwartier (voor 4 tot 12 jaar).
Lees meer

Eye bar-restaurant: thuisdiner in NRC
Een luxe maar toegankelijk diner mét film – genieten!…Het werd een heerlijke avond…uitstekend…verrukt…heerlijk! …prima eten…luxe en betaalbaar… spotprijs...Dit heet genieten, mensen! (NRC Handelsblad). Cijfer: 8
Lees meer

Filmboeken in de online Eye Shop
In Eye Shop vind je een zorgvuldig samengestelde selectie van filmgerelateerde boeken. Kun je een boek niet vinden dan helpt Silvia Ulloa je graag verder. Mail naar: silviaulloa@eyefilm.nl
Lees meer