Bedankt voor jullie komst!

Gisterenavond was de jaarlijkse Sectorbrede Nieuwjaarsreceptie voor film- en tv-makers. We organiseerden deze editie met maar liefst 21 andere vakverenigingen en branche-organisaties. Daar zaten ‘nieuwe’ partijen tussen zoals het Leiden International Film Festival en van ontwikkelinstelling FilmForward, anderzijds haakten er ook partijen af. Begrijpelijk, want een digitale bijeenkomst daar zijn we allemaal wel een beetje klaar mee en het is niet voor iedereen een tijd om iets te vieren. Toch vind de NBF het belangrijk om juist in deze moeilijke tijd samen te komen. Want, we herhalen het nog maar eens: samen staan we sterk in deze gezellige, maar ook wel wat solitaire en versnipperde sector.

Bedankt dus aan alle mede-organisatoren, leveranciers van digitale goodies en natuurlijk de gasten en genodigden die in grote getale in onze digitale Eye Arena opdoken. We kregen veel vragen en positieve reacties over het platform wat we gebruikten. Wonder.me is een Duitse start-up, het is voorlopig helemaal gratis en wij vinden het een heel geschikte manier om digitaal samen te komen. Helaas bleek het niet helemaal goed toegerust op de grote toestroom en daardoor had een deel van de bezoekers te kampen met wegvallend geluid en video. Via de chat konden we gelukkig wel contact leggen, maar de ervaring was voor deze mensen minder ideaal. Gelukkig kon wel iedereen de toespraken horen en hieronder kun je de speech van René Mioch nog eens terugzien, mocht je die toch gemist hebben. Ook naar hem gaat onze dank uit voor deze speech en al zijn andere inspanningen voor de sector.

We zien uit naar de vaccins en een jaar waarin we weer eens in het echt bij elkaar kunnen komen op netwerkborrels, filmfestivals, bioscoopzalen, rode lopers en recepties.

Namens het bestuur en bureau van de NBF, de beste wensen voor 2021