Deze week bij Eye (online)

Aandacht voor het verleden, heden en de toekomst van Eye in deze laatste nieuwsbrief van 2020. Tenet was dit jaar de best bezochte film in Eye en is na de heropening, hopelijk op 20 januari, weer te zien op 70mm in Cinema 1. Tot die tijd staan onze thuiskijktips en beste-films-allertijden lijstjes tot ieders beschikking. Prettige jaarwisseling! 

Eye in het nieuwe jaar: Vive le cinéma!
Eye viert het 75-jarige bestaan van het filmmuseum met verschillende hoogtepunten waaronder de tentoonstelling en filmprogramma Vive le cinéma – Art & Film! i.s.m. het 50-jarige International Film Festival Rotterdam (IFFR).
Lees meer

Top 20 best bezochte film in Eye in 2020
In deze tijd van aftellijstjes kunnen wij niet achterblijven. We tellen de 20 best bezochte films in Eye van dit jaar af. Film.nl helpt je op weg met waar je films kan zien. Tenet, in Eye te zien op 70mm, trok de meeste bezoekers.
Lees meer

Amsterdam in de film op Eye Film Player
Deze compilatie met historische beelden van Amsterdam biedt een betoverende blik op het bruisende leven in de Nederlandse hoofdstad in de jaren 1910 en 1920. Nu gratis te bekijken op de Eye Film Player.
Lees meer

IFFR Unleashed: films van Kelly Reichardt
Het online videoplatform van IFFR heeft enkele films van Kelly Reichardt toegevoegd die Eye eerder in Nederlandse bioscopen uitbracht: Old JoyWendy and Lucy en Meek’s CutoffFirst Cow gaat in première tijdens IFFR 2021.
Lees meer

17 Charlie Chaplin-klassiekers op MUBI
Online videoplatform MUBI presenteert ‘The Modern Times of Charlie Chaplin’. Nieuwsbrieflezers kunnen een gratis proefabonnement van drie maanden nemen, let op tijdig uit te schrijven als je daarna geen betaald abonnement wilt.
Lees meer

Support Eye; word Member en zie meer!
Speciaal voor Vrienden organiseren we elk jaar het Eye Society Member event. Tijdens dit (digitale) event in januari lichten we een tipje van de sluier op over het programma van 2021 én geven we een kijkje achter de schermen.
Lees meer

Geef een Eye Giftcard cadeau
Op zoek naar een cadeau, maar u weet niet wat te kiezen? Dan is een Eye Giftcard de oplossing! De Giftcard geeft de ontvanger gedurende twee jaar de mogelijkheid een bepaald bedrag te besteden in Eye. Online te koop.
Lees meer