Nieuwe dramaserie ONZE STRAAT van start op 8 januari met KRASSEN

Met o.a. Naomi Vellissariou, Juul Vrijdag en Madela Wee Wee

Bianca is noodgedwongen bij haar moeder ingetrokken en leeft een zo onzichtbaar mogelijk bestaan, met als enige lichtpuntje haar krasloten die haar hart kortstondig vullen met hoop en verlangen. Tot haar aandacht wordt getrokken door een nieuwe collega, Anton, die haar met zijn magische kijk op het leven laat ontwaken.

KRASSEN van regisseur Hyo Soon Kaag is de eerste aflevering van de nieuwe zesdelige dramaserie Onze Straat.  Naomi Vellissariou speelt de hoofdrol als Bianca en het scenario is eveneens geschreven door Hyo Soon Kaag. De aflevering is geproduceerd door Family Affair Films.

Onze Straat bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, ieder gerealiseerd door een veelbelovend team van regisseurs, scenaristen en producenten. De verhalen staan op zichzelf, maar ze hebben één ding gemeen: ze vinden allemaal plaats in dezelfde straat. Onze Straat is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO en is vanaf vrijdag 8 januari wekelijks te zien om 21.35 uur op NPO 3.

Over KRASSEN
Bianca leeft een zo onzichtbaar mogelijk bestaan met als enige lichtpuntje haar krasloten die haar hart kortstondig vullen met hoop en verlangen. Wanneer ze noodgedwongen bij haar moeder intrekt, met wie ze een moeizame relatie heeft, lijkt ze niet dieper te kunnen zinken. Tot haar aandacht wordt getrokken door een nieuwe collega, Anton, die haar met zijn charmes en magische kijk op het leven laat ontwaken uit haar eigen bestaan. Terwijl Anton langzaam zijn grip verliest, ontdekt Bianca juist een levenslust die haar de kracht geeft om eindelijk haar eigen leven te gaan leiden.

Krassen is een ingetogen verhaal over buitenbeentjes, maar ook over hoop en zelfvertrouwen.

Regisseur Hyo Soon Kaag over KRASSEN: “Een slecht zelfbeeld, armoede en zelfs geestesziekten zijn in veel gevallen terug te herleiden naar je jeugd. Je hebt geen invloed op de dingen die om je heen gebeuren. Wél op hoe je hier mee omgaat. Bianca wordt door Anton geforceerd zichzelf te veranderen. Langzaam kruipt ze uit haar slachtofferrol en gaat ze op zoek naar haar eigen geluk. Met het verhaal van Bianca en Anton wilde ik een film maken die een onderbelichte wereld onthult en invoelbaar maakt. Een ingetogen en oprecht verhaal over zelfontwikkeling die de ziel weet te raken.”

15 januari – CRONOS | Regie: Michael Middelkoop | Scenario: Moniek Kramer
22 januari – ECHO | Regie: Daphne Lucker  | Scenario: Denise Rebergen
29 januari – NEONTETRA | Regie & scenario: Emiel Sandtke
5 februari – MAY | Regie: Madja Amin | Scenario: Randy Oost
12 februari – SMARTLAP | Regie: David Eilander | Scenario: Jan Eilander

Onze Straat is hét nieuwe talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De serie is de opvolger van de One Night Stand-films en Centraal en is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.