€ 1,5 miljoen Netherlands Film Production Incentive voor 7 filmprojecten

In de vierde ronde van de Netherlands Film Production Incentive van 2020 zijn bijdragen verleend aan in totaal 7 producties voor een totaalbedrag van € 1,5 miljoen. Het gaat om 5 speelfilms en 2 documentaires waarvan 3 internationale coproducties en 3 producties die in aanmerking komen voor het percentage 35% production incentive. Dit genereert ruim € 6,3 miljoen aan productie-uitgaven in Nederland binnen het gehele spectrum van de nationale filmprofessionals en filmbedrijven.

Onder andere Furia van Saskia Boddeke kreeg een toekenning. Producent Witfilm: “De toekenning van de Incentive-aanvraag betekent voor Witfilm dat we de documentaire Furia van Saskia Boddeke kunnen gaan produceren op het artistieke, inhoudelijke en cinematografische niveau dat we ambiëren en dat een documentaire als deze nodig heeft!”

Gehonoreerde filmprojecten vierde ronde 2020:
Dark Matter (Stefano Odoardi)
Furia (Saskia Boddeke)
Kwestie van Geduld (Ruud Schuurman)
Liefjes (Natalie Bruijns, Anneke de Lind van Wijngaarden)
Moloch (Nico van den Brink)
Silver Haze (Sacha Polak)
Sweet Dreams (Ena Sendijarevic)


Voor een volledig overzicht van de titels inclusief loglines, credits en bestedingen, zie hieronder.


Komende indienronde 2021
De indiendeadline voor de eerstvolgende aanvraagronde voor Netherlands Film Production Incentive is 18 januari 2021. De Stimuleringsmaatregel biedt een financiële bijdrage in de vorm van een cash rebate over de kwalificerende productiekosten die aantoonbaar in Nederland worden besteed. 

—–

Overzicht van alle gehonoreerde projecten in de vierde ronde van de Netherlands Film Production Incentive in 2020: 
Dark Matter (speelfilm) ontvangt een financiële bijdrage van € 126.897
Logline: Als Anthons zoon Thomas na de dood van zijn grootvader van huis weg loopt, moet Anthon niet alleen op zoek naar zijn zoon, maar ook naar zichzelf.
Scenario: Sytske Kok, Stefano Odoardi (IT)
Regie: Stefano Odoardi (IT)
Nederlandse coproducent: KeyFilm
Hoofdproducent: Superotto Film Production (IT)

Furia (documentaire) ontvangt een financiële bijdrage van € 164.362
Logline: Toneelgroep KamaK bestaat uit professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Aan de hand van het toneelstuk Furia onderzoekt de film hoe theater bijdraagt aan hun ontplooiing en geluk en hoe de acteurs omgaan met het spanningsveld tussen wat ze kunnen, willen en mogen.
Scenario: Saskia Boddeke
Regie: Saskia Boddeke
Nederlandse producent: Witfilm

Kwestie van Geduld (speelfilm) ontvangt een financiële bijdrage van € 237.915
Logline: Een jonge vrouw die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als socialite in Amsterdam gaat voor het eerst in ruim 10 jaar terug naar haar geboortedorp in Limburg om een oude kwestie met haar ex af te wikkelen. Dat loopt anders dan verwacht.
Scenario: Edward Stelder
Regie: Ruud Schuurman
Nederlandse producent: Tom de Mol Productions

Liefjes (documentaire) ontvangt een financiële bijdrage van € 84.102
Logline: Drie Nederlandse meisjes van rond de 13 jaar gaan vol verlangens naar een camping in Zuid-Frankrijk. Deze zomer gaat het gebeuren, hun eerste stappen in de liefde. Maar kan de weerbarstige werkelijkheid wel tippen aan hun verlangens?
Scenario: Natalie Bruijns, Anneke de Lind van Wijngaarden
Regie: Natalie Bruijns, Anneke de Lind van Wijngaarden
Nederlandse producent: Witfilm

Moloch (speelfilm) ontvangt een financiële bijdrage van € 417.610
Logline: Wanneer Betriek in haar eigen huis zonder enige aanleiding wordt aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Langzaam maar zeker raakt ze ervan overtuigd dat er op haar wordt gejaagd door een oeroud wezen.
Scenario: Daan Bakker, Nico van den Brink
Regie: Nico van den Brink
Nederlandse producent: NL Film & TV

Silver Haze (speelfilm) ontvangt een financiële bijdrage van € 198.911
Logline: Vicky (23) verdenkt haar tante van de brandstichting van het café waar zij als kind lag te slapen, sindsdien wil ze wraak. Als ze Yasmin ontmoet, een stripper waar ze straalverliefd op wordt, loopt ze weg van huis. Terwijl haar zusje een bekeerling wordt leert Vicky door de onverwachte dood van een dierbare wat vergeving is.
Scenario: Sacha Polak
Regie: Sacha Polak
Nederlandse producent: Viking Film
Coproducent: Emu Films (VK)

Sweet Dreams (speelfilm) ontvangt een financiële bijdrage van € 349.101
Logline: 1900. A secluded island full of flora and fauna. Amidst another sugar crisis, Jan — patriarch and head of a sugar factory — dies, leaving his two women to their own devices: Agathe, his wife, and housemaid Siti, the mother to his bastard son. A family reunion follows. When the boy turns out to be the only heir, it’s every man, woman, child, plant and animal for themselves…
Scenario: Ena Sendijarevic
Regie: Ena Sendijarevic
Nederlandse producent: Lemming Film
Coproducenten: A Private View (BE), Plattform Produktion (SE)