Deze week bij Eye online

Wegens de aangescherpte coronamaatregelen is Eye gesloten; woensdagochtend 20 januari hopen we weer open te gaan. In deze nieuwsbrief belichten we hoogtepunten uit nieuwe thuiskijktips waaronder De Dag van de Korte Film.
 

Heb je de tentoonstelling Trembling Landscapes bezocht en wil je Eye graag helpen tijdens de nieuwe lockdown? We zijn benieuwd hoe je de tentoonstelling hebt ervaren. Via deze link stellen we je graag een aantal vragen.

Delen tentoonstellings online
Trembling Landscapes – Between Reality and Fiction gaat online verder met een filmprogramma op Picl en interviews met de kunstenaars. Vanaf 30 januari is de tentoonstellingVive le cinéma! – Art & Film geopend, i.s.m. IFFR.
Lees meer

‘Dag van de Korte Film’ op de kortste dag
‘De Dag van de Korte Film’ gaat ook dit jaar door, online op Picl. De beste korte films. waaronder Gouden Kalf-winnaar See Me, zijn vanaf maandag (de kortste dag) te zien, t/m 4 januari. Het speciale kinderprogramma is te zien t/m 27/12.
Lees meer

Pastorale 1943 op Eye Film Player
Karakteristieke Nederlandse oorlogsfilm, over het klungelige verzet in een stadje op de Betuwe tijdens WO II. Wim Verstappen maakte de film naar een bijna vergeten roman van Simon Vestdijk. € 3,50.
Lees meer

Filmpremières in Eye’s online filmzaal
Uit de Eye-programmering op Picl.nl: de Venezolaanse documentaire El Father Plays Himself van Mo Scarpelli en Babyteeth van Shannon Murphy: **** (Volkskrant, Trouw, NRC, AD, VPRO).
Lees meer

u&eye, het fonds voor filmliefhebbers
Met op de achtergrond een haardvuurtje en kerstmuziek, stuurden wij gisteren onze jaarlijkse kerstgroet naar alle leden van het u&eye fonds. Ligt jouw hart ook bij film en wil je hier een belangrijke bijdrage aan leveren? Participeer.
Lees meer

Eye Shop online: DVD Duende met korting
Eye Shop verkoopt allerlei (film)cadeautjes online. De DVD van Ramón Gielings film Duende is nu te koop (€ 7, 50) met 50 procent korting. ‘Duende’ staat voor gestileerde bezieling; overgave aan krachten die buiten je zelf liggen.
Lees meer