Televisiemaker en regisseur Ursul de Geer op 74-jarige leeftijd overleden

Ursul de Geer, bekend van programma’s als ‘t Is hier fantasties, is maandagavond in zijn woonplaats Amsterdam overleden. De televisiemaker en regisseur was al enige tijd ernstig ziek, meldt NRC dinsdag.

Een paar weken geleden hield De Geer in de Stadsschouwburg Amsterdam al een afscheidsbijeenkomst voor dertig familieleden en vrienden, meldt de Volkskrant.

De Geer presenteerde voor RTL jarenlang het programma ‘t Is hier fantasties, waarin hij in gesprek ging met Nederlanders op hun vakantieadres.

Daarnaast was hij actief als acteur in films als Spetters en Ademloos en had hij recentelijk nog een bijrol in Bon Bini Holland. De Geer was ook werkzaam als toneelregisseur en werkte mee aan producties als De Aanslag en de musical Grand Hotel.

De Geer werd in de adellijke familie De Geer geboren als zoon van kunstschilder Louis de Geer en Maria Elisabeth Anna van der Tak. Hij maakte in zijn jongere jaren deel uit van het toneelgezelschap De Nieuwe Komedie en ging aan de slag als toneelregisseur in producties als Gust en De misdaden van Vautrin. Voor de voorstelling Gloed, die De Geer in 2001 regisseerde, ontving hij de NRC-Publieksprijs.

Lees verder bij NU.nl