Sosha Duysker wint Philip Bloemendal Prijs

De Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren, die woensdag voor de tiende keer werd uitgereikt, is gewonnen door Sosha Duysker. Zij is presentatrice van Het Klokhuis en Zapplive.

In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontving zij, live tijdens het NPO Radio 1 programma Stax en Toine, een cheque ter waarde van 3.500 euro uit handen van Mieke Bloemendal. Dit bedrag kan zij besteden aan een opleiding om zich verder te professionaliseren in het vakgebied.

Uit het Juryrapport:

‘Haar betoog om te stoppen met de traditie van Zwarte Piet, geplaatst op haar eigen Instagram, maakte bovendien veel indruk bij de jury door de persoonlijke inzet en de goed opgebouwde argumentatie. Het is een vrouw met een mening die van het scherm spat. Ze formuleert genuanceerd en rustig. Onze indruk is dat Sosha niet alleen iets wil vertellen, maar ook wil luisteren. Daarmee zou ze een groot opiniemaker kunnen worden’, aldus de jury van de Philip Bloemendal Prijs.

Lees verder bij Broadcast Magazine