Steun aan zeven filmfestivals toegekend

Het Filmfonds heeft aan zeven filmfestivals een festivalbijdrage toegekend. Nederland kent een aantal (inter)nationaal toonaangevende filmfestivals en een scala aan regionale en lokale festivals die ook van landelijke betekenis zijn. Met hun programmering vormen festivals een belangrijke aanvulling op de reguliere filmvertoning in bioscopen en filmtheaters.

De volgende filmfestivals krijgen een bijdrage: 

Internationaal Filmfestival Assen: Vrouw en Film 2021

Het Internationaal Filmfestival Assen is een driedaags filmfestival dat beoogt een hoogstaand, kwalitatief en divers aanbod in films te tonen, waarin vrouwen voor of achter de camera een centrale rol spelen. 
Toegekende bijdrage: €15.000,-

Internationaal Film Festival Gorinchem

Het Internationaal Film Festival Gorinchem organiseert elk jaar in april een vierdaags festival met een actueel aanbod van wereldcinema, schoolvoorstellingen en een bijpassende randprogrammering. Het festival heeft als doel om midden in Nederland, buiten de randstad, wereldcinema dichterbij de inwoners en bezoekers te brengen. 
Toegekende bijdrage: €15.000,-

Kaboom Animation Festival

Het Kaboom Animation Festival vindt komende voorjaar  plaats il in Cultuurpark Westergas in Amsterdam. Vijf dagen lang zullen allerlei activiteiten plaatsvinden in een energieke Kaboom-sfeer. Voorafgaand vindt het Kaboom Industry Event plaats in Utrecht. 
Toegekende bijdrage: €65.000,-

Arab Filmfestival

Het Arab Filmfestival wil een beeld geven van de diversiteit en zeggingskracht van de cinema uit de Arabische wereld door het vertonen van het actuele filmaanbod. De films, waaronder ook klassiekers, worden omkaderd door lezingen, inleidingen en debatten. 
Toegekende bijdrage: €10.000,-

Cinedans Fest ‘21

Cinedans Fest ‘21 is een driedaags festival met de nadruk op de artistieke dans shorts. De organisatie beschouwt de komende editie als een “corona-proof” uitzonderingseditie waarbij onderdelen van de geannuleerde editie van vorig jaar worden doorgeschoven en aangevuld met nieuwe films. 
Toegekende bijdrage: €10.000,-

De Roze Filmdagen

De Roze Filmdagen is het filmfestival in Nederland dat een breed aanbod aan arthouse films en documentaires met een LGBTQ-context toont. De Roze Filmdagen hebben tot doel het LGBTQ-publiek van ‘eigen’ films te voorzien die met gelijkgestemden ervaren kunnen worden. 
Toegekende bijdrage: €20.000,-

Movies that Matter

Het Movies That Matter Festival stelt de vertoning van films over mensenrechten en een duurzame samenleving centraal. Een belangrijke onderscheidende kwaliteit van het festival is het inhoudelijke debat dat de films omlijst. Publiek, filmmakers, festivalgasten en experts ontmoeten elkaar in de filmzalen en daarbuiten. Mede vanwege Covid-maatregelen duurt het festival volgend jaar een dag langer en zal het in meer zalen in Den Haag plaatsvinden. Daarnaast wordt het festivalprogramma in het eerste weekend aangeboden in vier satellietsteden elders in het land.
Toegekende bijdrage: €50.000,-