Deze week bij Eye

Het Black Light-programma rolt nog steeds door. Zondagavond as. kun je kijken naar de gratis livestream The Power of Images: impact van representatie in film. Creatieven Gil the Grid, Yahmani Blackman, MC Lost en Elisabetta Agyeiwaa schuiven aan tafel. Op diezelfde tafel de vraag: wat doet film met je zelfbeeld als je gevoed wordt met beelden waarin je jezelf niet herkent?

Een echte Hollywoodklassieker is Letter from an Unknown Woman (1948), een van de hoogtepunten uit het oeuvre van Max Ophüls. Nu te zien in een haarscherpe 4K-restauratie door UCLA Film and Television Archive, uit Los Angeles.

Ramón Gieling at Work: interview Gieling
Filmjournalist Floortje Smit (de Volkskrant) interviewt regisseur Ramón Gieling na de voorstellingen van De gevangenen van Buñuel (NL 2000) en Welcome to Hadassah Hospital (NL 2004, met inleiding Gieling). 
Lees meer

Livestream: The Power of Images
Wat doet film met je zelfbeeld als je gevoed wordt met beelden waarin je jezelf niet kan herkennen? Tafelgesprek o.l.v. van Jennifer Muntslag. Een avond verzorgd door EXPOSED, community voor jonge cultuurliefhebbers.
Lees meer

Eye Classics: filmgeschiedenis dichterbij
Komende week: Lola Montès (FR 1955), van Max Ophüls, A Time to Live, a Time to Die , van Hou Hsiao-hsien (TW 1985), en Nikolai van der Heydes Help, de dokter verzuipt! (NL 1974, 35mm), met Martine Bijl en Piet Bambergen.
Lees meer

Letter from an Unknown Woman
Restored & Unseen: Letter from an Unknown Woman met Joan Fontaine, geldt als een van de hoogtepunten uit Max Ophüls’ (1902-1957) Hollywoodjaren. Digitale 4K-restauratie met inleiding door programmeur Leo van Hee.
Lees meer

Amussu bij Trembling Landscapes
Marokkaanse dorpelingen komen in opstand tegen de grootste zilvermijn van Afrika, met muziek, film en theater. Amussu van Nadir Bouhmouch, film bij de tentoonstelling Trembling Landscapes – Between Reality and Fiction.
Lees meer

Première Kom hier dat ik u kus
Verfilming van het boek van Griet Op de Beeck door Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden.  …verrassend…beklemmend…feilloos… (De Filmkrant), **** (VPRO/Cinema.nl). Ook met Engelse ondertiteling.
Lees meer

Koolhoven & Simons tickets voor 2021
Koolhoven & Simons’ Immortality Night is uitverkocht. Voor de Alcoholism Night op 25 februari (met The Verdict) en de Gothic Horror Night (met Bram Stoker’s Dracula) op 25 maart, zijn nog enkele plaatsen.
Lees meer