Discovery lanceert wereldwijde streamingdienst Discovery+; merk Dplay verdwijnt

Discovery zal haar streamingdiensten met real-life entertainment uit met name de Verenigde Staten en de sportcontent van Eurosport voortaan bundelen onder de naam Discovery+.

Discovery+ wordt op 4 januari 2021 gelanceerd in de Verenigde Staten en later dat jaar in nog eens 25 landen, waaronder Nederland, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Italië en Spanje. De dienst vervangt de bestaande Dplay-services. Ook in Brazilië en delen van Azië wordt Discovery+ gelanceerd. In het Verenigd Koninkrijk, Ierland en India is Dplay in november al vervangen door Discovery+.

Dplay bestaat in Nederland sinds 2019 en brengt producties van Discovery Channel, TLC, MotorTrend, HGTV, Food Network, ID, Animal Planet en Discovery Science. De Nederlandse lancering van Discovery+ is voorzien voor begin januari 2021. De Eurosport Player blijft vooralsnog bestaan. Wel is Discovery van plan om op termijn het hele Eurosport-portfolio op te nemen bij Discovery+, wat gefaseerd zal gebeuren. Zodra dit gebeurd is, zullen de jaarabonnees van Eurosport Player ook toegang krijgen tot het reallife entertainment deel van Discovery+. 

Lees verder bij Nederlands MediaNieuws