Update Filmfonds – Continu in transitie

Per 1 januari 2021: Lijnen korter, procedures duidelijker

Vanaf 1 januari 2021 vinden er bij het Filmfonds intern een aantal veranderingen plaats die ook consequenties zullen hebben voor de aanvragers. In een vereenvoudigde structuur die bestaat uit twee lagen: een ondersteunende staf en de subsidieverstrekking, worden lijnen korter en procedures duidelijker. De meest urgente en omvattende verandering is de samenvoeging van de afdelingen Screen NL en New Screen NL tot de nieuwe afdeling Selective Funding. Daarnaast krijgen de consulenten een centralere rol in de beoordeling en begeleiding,  vinden er veranderingen plaats binnen de verschillende teams, bundelen we de kracht gericht op productie en een subsidiebureau en komt er een zakelijk directeur.

Directeur Bero Beyer: “Het filmlandschap is continu in beweging en het Filmfonds dus ook. Met deze aanpassingen proberen we zo goed mogelijk in te spelen op het continu veranderende filmlandschap en onze rol daarin. Vooral trachten we met deze aanpak te winnen in alle lagen van het Filmfonds, waarin consistentie, samenhang én maatwerk tot hun recht komen. En zodat aanvragers zo goed mogelijk in staat gesteld worden om hun plannen met steun van het fonds tot bloei te laten komen.”

Selective Funding

De nieuwe afdeling wordt vanaf 1 januari 2021 verantwoordelijk voor de selectie van alle aanvragen voor de ontwikkeling en realisatie van films van Nederlands talent, over alle genres: speelfilm, documentaire, animatie, korte film, experimenteel, interactief etc. Iwana Chronis (rechts) wordt als hoofd Selective Funding vanaf 1 januari 2021 verantwoordelijk voor het artistiek-inhoudelijke beleid en beoordelingsproces. Zij fungeert als klankbord voor de consulenten en stelt externe adviescommissies samen. Absaline Hehakaya wordt als projectmanager Selective Funding verantwoordelijk voor het stimuleren van vernieuwing in de film in de volle breedte en de (door-) ontwikkeling van (nieuw) talent, de korte film, en projecten waarbij grenzen tussen film en andere disciplines worden onderzocht. Lees meer

Overige wijzigingen

Lees hier alle wijzigingen binnen het Filmfonds vanaf 1 januari 2021.

De Filmfonds deadlines 2021

De eerste deadlines voor 2021 zijn bekend. Binnenkort volgen er meer en ook meer informatie. Zet deze alvast in je agenda en houd onze website in de gaten. Bekijk deadlines hier.