Dit weekend: NFF Talentdagen!

Nederlands Film Festival maakt nominaties bekend van Studentencompetitie 2020

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft de nominaties van de Studentencompetitie 2020 bekendgemaakt. Uit de 38 geselecteerde producties van recent afgestudeerden aan de Nederlandse film- en kunstacademies maken genomineerde filmmakers kans op vijf awards die worden uitgereikt tijdens de Talent Award Ceremonie op zondag 13 december. Het NFF steunt de producties van de nieuwste lichting Nederlands talent en wil via zijn platform zowel publiek als professionals de geselecteerde filmproducties en hun makers laten ontdekken. De bijna 40 films en verdiepende interviews met de makers zijn online voor een passe-partoutprijs te zien voor 4,99 euro van woensdag 9 tot en met zondag 13 december via www.filmfestival.nl.

Awards
De awards die dit jaar te verdelen zijn, zijn de Pathé Tuschinski Award voor beste eindexamenproductie, de Fentener van Vlissingen Fonds Award voor de meest onderscheidende prestatie van een crewlid, de NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie) Award voor de producent met de meest innovatieve toekomstvisie, de Kepler Animatieprijs voor animatietalent met de sterkste visie en de KNF (Kring van Nederlandse Filmjournalisten) Award voor beste eindexamenproductie.
De uitreiking van de prijzen vindt online op zondagmiddag 13 december plaats. Tijdens de ceremonie worden behalve de awards ook Wildcards door het Nederlands Filmfonds uitgereikt aan zes beginnende makers die daarmee een nieuwe documentaire, fictiefilm of animatie kunnen realiseren.

Overzicht nominaties
Pathé Tuschinski Award
· Harmonia, regie door Thom Lunshof, geschreven door Sam Dijkstra en Thom Lunshof, geproduceerd door Pieter Kapteijns, Indy Kisoen en Maayke Pleijers (Nederlandse Filmacademie)
· A View from Above, regie door Dylan Werkman, geproduceerd door Marrit Greidanus en Pieter Kapteijns (Nederlandse Filmacademie)
· Waarom bleef je niet voor mij?, regie door Milou Gevers, geproduceerd door Annerose van Strijen en Quita Ruijgrok (Nederlandse Filmacademie)

Fentener van Vlissingen Fonds Award
· Cyan Bae (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten), regisseur van Dear Chaemin
· Myrthe Majoor (ArtEZ), animator en regisseur van Dans les nuages blancs
· Burak Öztaş (Nederlandse Filmacademie), sound design en set geluid voor A View from Above, geluidsnabewerking voor God was Here!, sound design voor Harmonia en sound design en geluidsnabewerking voor Ich bin der Fluβ
· Marten Visser (ArtEZ), animator en regisseur van Hoanoe

Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) Award
· Jelle Beuger (Nederlandse Filmacademie)
· Dobber Bolhuis (Nederlandse Filmacademie)
· Marrit Greidanus (Nederlandse Filmacademie)
· Indy Kisoen (Nederlandse Filmacademie)

Kepler Animatieprijs
· The Book of Isabel, Don den Boef (St. Joost School of Art & Design)
· Dans les nuages blancs, Myrthe Majoor (ArtEZ)
· Suma na mi, Shanice Muntslag (ArtEZ)

*Voor de KNF Award zijn er geen nominaties. De winnaar wordt tijdens de awardceremonie bekendgemaakt.

Jury’s
De jury van de Pathé Tuschinski Award en de Fentener van Vlissingen Fonds Award bestaat uit Ashar Medina, Fatih Tura, Aboozar Amini, Floor Adams en Isaura San. De juryleden van de NAPA Award zijn Nienke Korthof van Tangerine Tree, Avinash Changa van WeMakeVR en Ineke Kanters van The Film Kitchen. Juryleden Nienke Deutz, Sarieke Hoeksma, Mylène Verdurmen en Peter Lindhout zijn betrokken bij de nieuwe Keplerfilm Animatieprijs. Journalisten Hugo Emmerzael, Clementine van Wijngaarden, Lisa van der Waal, Ruud Vos en Sebastiaan Khouw vormen de jury van de KNF Award.

De uitreiking van de Talent Awards én de Filmfonds Wildcards 2020 is op zondag 13 december vanaf 16:00 uur live te volgen via www.filmfestival.nl/talentdagen.