Haagse filmwedstrijd in barre tijden

Op vrijdag 11 december barst de filmwedstrijd 72HRS The Hague weer los! Voor de vierde keer worden Haagse filmmakers uitgedaagd om binnen 72 een korte film te schieten met de Hofstad als decor. Deelnemers kunnen zich via de website inschrijven tot 10 december. De beste films maken kans op de Haagse Oscâh. Het thema van 72hrs The Hague is dit jaar ‘Viral’. Deze editie staat vanzelfsprekend de veiligheid van deelnemers en hun omgeving centraal. ‘The Viral Edition’ viert dan ook geen offline premiere.

De afgelopen jaren organiseerde 72hrs The Hague, een initiatief van Evenblij Film, de wedstrijd niet altijd met thema: in 2018 werd gekozen voor ‘Western’, maar in 2019 bleven alleen de basisregels van kracht: Deelnemers moeten een film van maximaal 5 minuten maken die zich zichtbaar in Den Haag afspeelt. Daarnaast moet er één vast voorwerp in de film terugkomen, dat pas bij de aftrap van de contest bekend wordt gemaakt. Een geheime vakjury, die eerder al bestond uit bijvoorbeeld Martin Koolhoven, wethouder Robert van Asten en viervoudig Gouden Kalf-winnares, kiest de winnende film uit. Voorgaande jaren vielen bijvoorbeeld Team Haguar (“Haagse Blonde Dolly”) en Haags Licht (“Achter de Duinen”) in de prijzen.