New Voices Script Contest

New boundaries. New stories. New voices.
Netflix nodigt scenarioschrijvers met verschillende achtergronden uit om een voorstel voor een speelfilm in te sturen en zo hun eigen stem te laten horen. Er worden vijftien talenten geselecteerd om in de eerste maanden van 2021 een script te schrijven. De vijf beste scripts ontvangen een prijs. Netflix neemt de twee beste scripts in overweging voor verdere ontwikkeling tot Netflix Original Film. Inschrijving is mogelijk tot 17 december. Filmplannen en schrijfopdrachten kunnen worden ingediend tot 4 januari 2021. Lees meer op https://www.netflixnewvoices.nl/

Op Netflix worden verhalen wereldwijd gedeeld, zonder grenzen. De nieuwe kijkers zijn diverser dan ooit en vragen om verhalen waarmee zij zich kunnen identificeren. Of die zich nu afspelen in hun buurt, vriendengroepen of op sociale media – inclusiviteit van denken, etniciteit of gender maken deel uit van hun ervaring – een universele menselijke ervaring. Daarvoor zoeken we scenarioschrijvers met een goede antenne voor thema’s en manieren van vertellen die een groot publiek kunnen raken. 

De New Voices Script Contest wordt georganiseerd door Scriptbank en Netflix.