Toren C en Frontberichten genomineerd voor televisieprijs Gouden Roos

De drie Nederlandse programma’s FrontberichtenToren C en Anne Frank videodagboek maken dit jaar kans op een Gouden Roos, een van de belangrijkste Europese televisieprijzen.

De veelgeprezen BNNVARA-serie Frontberichten is een van de zes genomineerden in een nieuwe categorie: innovatieve coronaprogramma’s. De serie ontstond in de crisis en bestond uit vlogs van Nederlanders met vitale beroepen. Het programma scoorde veel kijkers en werd ook genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf.

Toren C, van Margot Ros en Maike Meijer, is genomineerd in de categorie comedy. De twee actrices maakten afgelopen jaar het zevende en laatste seizoen van het VPRO-programma vol sketches over een kantoorgebouw. Ze vertolkten samen tientallen personages.

Anne Frank videodagboek van producent Every Media vertelt het beroemde verhaal van het Joodse meisje dat in de Tweede Wereldoorlog in het Achterhuis in Amsterdam onderdook in vlogvorm. De afleveringen duurden tussen de vijf en tien minuten en werden verspreid via het YouTube-kanaal van het Anne Frank Huis.

De uitreiking van de Gouden Rozen vindt half december digitaal plaats, vanwege de coronacrisis. In 2019 wonnen twee Nederlandse programma’s een prijs: de documentaire The Greenaway Alphabet en de NPO-website #tagged.

Bron: NU.nl