Eerste uitreiking Keplerfilm Animatieprijs tijdens NFF Talentdagen

Lancering Keplerfilm Animatieprijs op het Nederlands Film Festival
Eerste uitreiking vindt plaats op 13 december tijdens de NFF Talentdagen

Op zondag 13 december wordt tijdens de NFF Talentdagen van het Nederlands Film Festival online voor de eerste keer de Keplerfilm Animatieprijs uitgereikt voor de Beste Animatie Examenfilm (afstudeerjaar 2020). Keplerfilm, die in september met Buladó het Gouden Kalf voor Beste Film wist binnen te slepen, introduceert hiermee de eerste industry-award voor afgestudeerde animatiefilmmakers. Aan de award is een geldbedrag van 3.000 euro verbonden, bestemd voor de ontwikkeling van een nieuw animatieproject dat in samenwerking met een ervaren scenarist en met een willekeurige producent kan worden uitgevoerd.

De Kepler Animatieprijs wordt uitgereikt door een jury bestaande uit film- en animatieprofessionals. De winnaar wordt gekozen uit alle afstudeerfilms die in 2020 zijn ingeschreven bij het Nederlands Film Festival.

Met de Kepler Animatieprijs wil Keplerfilm animatietalent met een sterke visie op het vertellen van verhalen belonen. Daarnaast beoogt het filmproductiebedrijf met de award de samenwerking tussen animatieregisseurs en -scenaristen te stimuleren.

Over Keplerfilm
Keplerfilm’s eerste animatiefilm en Ultrakort CATASTROPHE ging in 2017 in première op het Toronto International Film Festival. Sinds 2018 heeft Keplerfilm de krachten gebundeld met animatieproducent Peter Lindhout, voorheen filmconsulent animatie bij het Nederlands Filmfonds.

Op dit moment werkt Keplerfilm aan de lange animatiefilm LOVE BIRDS en de internationale coproducties JUUL, THE MIRACLE en FLATASTIC, met internationale animatietalenten als Nina Gantz, Nienke Deutz en Alice Saey. Keplerfilm heeft een sterke focus op de ontwikkeling en ondersteuning van talent en gelooft in de kracht van animatie voor het vertellen van verhalen. Grappig of ontroerend maar altijd dicht bij de mens en met een groot hart.

Bron: Keplerfilm