Consultatie wetsvoorstel investeringsverplichting exploitanten

Al enige tijd is er een wetsvoorstel in de maak dat ervoor moet zorgen dat exploitanten zoals bioscopen, streamingdiensten en omroepen een deel van hun omzet investeren in nieuwe Nederlandse producties. Om zo de industrie te stimuleren, een betere internationale concurrentiepositie te verkrijgen en de productie van Nederlandse culturele producties te bevorderen.

Het wetsvoorstel staat nu online voor een openbare internetconsultatie en is te vinden via de volgende link:
https://www.internetconsultatie.nl/investeringsverplichting

Het is goed als er veel reacties van makers komen omdat er waarschijnlijk ook wel wat tegengeluid komt van exploitanten die mogelijk bezwaar maken tegen deze verplichting. Maar ook als je als vereniging hier niet op wilt reageren, is het interessant om op de hoogte te zijn.

Na de consultatie wordt het wetsvoorstel besproken in de Tweede Kamer en de Eerste Kamer.
De deadline voor een eventuele reactie is 26 november.

Mail je reactie naar nbf@nbf.nl of naar de beroepsvereniging waar je bij aangesloten bent.