Update Creatieve Europe MEDIA – november 2020

Voorlopig akkoord voor begroting Creative Europe 2021-2027
Er is een voorlopig politiek akkoord bereikt voor 600 miljoen euro extra voor Creative Europe 2021-2027, bijna een derde meer dan het commissievoorstel uit 2018 en een toename van ruim de helft ten opzichte van het huidige Creative Europe budget.
Lees meer …

Gratis naar de film: European Cinema Night 2020

Europa Cinemas organiseert samen met Creative Europe MEDIA de derde editie van de European Cinema Night. Het event vindt plaats van 16 t/m 20 november 2020 in meer dan 70 steden in heel Europa, om daarmee meer dan 10.000 mensen bereiken.
Lees meer over de deelnemende Nederlandse bioscopen.

Tweede editie A Season of Classic Films

Na een eerste succesvolle editie in 2019, met meer dan 15.000 bezoekers, zal tussen december 2020 en juni 2021 de tweede editie van ‘A Season of Classic Films’ plaatsvinden.
Lees meer …

75.000 euro MEDIA-ontwikkelingssteun voor twee Nederlandse producenten
De Europese Commissie heeft de resultaten gepubliceerd van de tweede deadline voor MEDIA Ontwikkelingssteun voor Individuele Projecten. In totaal ontvangen producenten voor 71 Europese projecten een bedrag van bijna 3 miljoen euro.
Lees meer …

Resultaten MEDIA Televisieproductie
De selectieresultaten voor de MEDIA-subsidieregeling voor Televisieproductie 2020 met als (tweede) deadline 14 mei 2020 zijn bekend gemaakt. Het Nederlandse Big Blue Productions is als coproducent betrokken bij het geselecteerde Noorse project ‘Dome 16’.
Lees meer …

Resultaten Selectieve Distributiesteun
9 Nederlandse distributeurs hebben voor een bedrag van 337.618 euro MEDIA-distributiesteun ontvangen.
Lees meer …

Cinekid, Go Short, IDFA, IFFR en Movies that Matter ontvangen MEDIA-steun
De resultaten van de oproep Steun voor Festivals (tweede deadline) zijn bekend gemaakt. Voor het eerst was het mogelijk om ook steun aan te vragen voor Europese netwerken van festivals binnen de oproep.
Lees meer ..

Naderende deadlines MEDIA-gesteunde trainingen
Er staan weer diverse trainingen voor AV-professionals op de planning. Bekijk hier welke deadlines er aan zitten te komen.

IRIS Plus rapport: de Europese AV-industrie en COVID-19
Dit nieuwe IRIS plus rapport van het European Audiovisual Observatory biedt een duidelijk overzicht van de steunmaatregelen in het kader van Covid-19 in Europa.
Lees meer …

Bron: Creative Europe Desk NL | DutchCulture