Bioscopen en filmtheaters morgen weer open

Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge moeten het nog officieel bevestigen tijdens de persconferentie die voor vanavond gepland staat. Maar bioscopen en filmtheaters kunnen hun publiek vanaf donderdag 19 november weer verwelkomen.

Premier Rutte en minister De Jonge hebben de heropening allebei al benoemd in contacten met de media, maar er staat voor vandaag nog wel een overleg van de ministers gepland.

De bioscopen en filmtheaters moesten twee weken geleden voor een periode van twee weken dicht. Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnamen lag op dat moment in Nederland zo hoog dat de regering ingrijpen noodzakelijk vond.

Er werd toen al gesteld dat bioscopen en filmtheaters net als musea, dierentuinen, schouwburgen en bibliotheken waarschijnlijk na twee weken weer open zouden mogen, maar zeker was het niet. De horeca in Nederland moet voorlopig nog wel dicht blijven.

De bioscopen en filmtheaters moeten zich na de heropening wel weer gaan houden aan de maatregelen die voor de sluiting op 4 november golden. Er mogen maximaal 30 personen per zaal toegelaten worden en er moeten strikte hygiënemaatregelen in acht worden genomen. Zo moeten mensen bijvoorbeeld online hun kaartjes al kopen en niet bij de bioscoopkassa. Daarnaast geldt dat de verkoop van alcohol en overige drink- en eetwaren verboden blijft.

Vue Nederland en de NVBF zijn nog wel in afwachting van de uitspraak van een rechtszaak die was aangespannen omdat de Vue-bioscoop in Hoogeveen een boete had gekregen voor het open houden van het buffet als afhaalpunt.

Bron: Holland Film Nieuws
Auteur: Jeroen Huijsdens