Code Diversiteit & Inclusie bestaat 1 jaar

Vorig jaar werd de gedragscode Diversiteit en Inclusie gepresenteerd. Voor- en tegenstanders hebben zich sindsdien gebogen over de inhoud van de code. Is dit het instrument dat ervoor gaat zorgen dat de cultuursector gelijkwaardig toegankelijk wordt voor iedereen die interesse heeft in kunst & cultuur? Er zijn allerlei projecten en programma’s ontwikkeld die zeker zullen helpen, zoals Dutch Marketing Diversity.

Gaat het nu dan eindelijk écht lukken? Dat ligt aan ons. Veranderen vraagt soms ook om een stukje lef; no guts no glory. Op 27 november wordt terug en vooruit gekeken. Wil je meedoen: meld je dan hier aan.

Joan Tol 
Projectleider Code Diversiteit & Inclusie

Finalisten &Awards bekend
Uit de tientallen inzendingen heeft de jury de vijf finalisten bekendgemaakt. Tijdens het event op 27 november reiken we de &Awards Organisatie- en Persoonsprijs uit.
Wie zijn de finalisten?

Cultuurbrekers Special
In deze aflevering van Cultuurbrekers gaat Zoë Papaikonomou in gesprek met de minister van OCW, baanbrekers uit de culturele sector en wethouders over het afgelopen bewogen jaar.
Bekijk de vodcast

Open mic: Toni Blackwell
“Doordat we steeds vaker geagendeerd worden, worden we ineens de BOA’s van de diversiteit en inclusie, sociale boetes uitdelen waar het misgaat, complimenteren waar het goed gaat.
It’s time for self care!

Handreiking Trainingswijzer
Als handreiking bieden wij een gevarieerd palet aan van organisaties op het gebied van diversiteit en inclusie die de cultuursector kunnen ondersteunen.
Download de handreiking

Van onvindbaar naar zichtbaar
Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken, helpt programmamakers met het vinden van de juiste kandidaten. Hij werkt aan een overzicht van mensen met bepaalde expertises die toevallig ook een beperking hebben.
Lees meer over de Koffer van Rick

Jantine van der Meijden: Blinde vlekken
“Ik vroeg me af of het wel nuttig was hier ‘een hele middag’ aan de bijeenkomst Inclusief Leiderschap te besteden. ‘Maar ja, we moeten er tenslotte iets mee…’ was mijn conclusie.”
Lees de blinde vlek van Jantine

Code Diversiteit & Inclusie is een initiatief van de gezamenlijke brancheverenigingen in de culturele en creatieve sector in de Federatie Cultuur, en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het ministerie van OCW, het VSBfonds en de rijkscultuurfondsen.