Screen Noord: de film commission van het Noorden

Vanaf vandaag zijn Groningen, Drenthe en Friesland een stuk beter te vinden voor filmproducenten, locatiescouts en production designers. New Noardic Wave-initiatiefnemers Joris Hoebe en Anton Felipa en Filmvereniging Groningen lanceren met hun team Screen Noord, de Film Commission van het Noorden. De website www.screennoord.com is nét live en profileert Noord-Nederland gezamenlijk als filmregio met alle denkbare landschappen (behalve bergen) en een netwerk van doorpakkers.

Noord-Nederland filmregio
Screen Noord helpt filmproducenties belangeloos bij het snel vinden van filmlocaties, geschikte lokale fondsen, talentvolle crew, goed bereikbare faciliteiten, lokale catering en transport.

Ondertussen worden de banden flink aangetrokken met andere Nederlandse en Europese filmregio’s binnen het Screen Talent Europe netwerk, het Filmfonds, brancheorganisaties en broadcasters om het Noorden te voorzien van meer producties en financiële middelen. Een filmfonds en economische stimulans regelingen zijn de volgende stap.

Film Commission en Film Commissioners
Film Commission is het gratis in te zetten regioloket waar filmproducenten en locatiescouts kunnen aankloppen. Roxane Schreiber (Groningen), Anton Felipa (Friesland) en Richard Broekhuijzen (Drenthe) kenners van de lokale filmindustrie koppelen de (vaak heel specifieke) vragen aan locaties, crew en faciliteiten ter plaatse en helpen bij regelen van vergunningen.
Maak kennis met de commissioners

Verrassende filmlocaties
De website van Screen Noord biedt een handig en gevarieerd overzicht van filmlocaties in Noord-Nederland. Met niet alleen de Wadden, de hoofdsteden en mooie weilanden, maar ook en een eco-Kathedraal en cabin in the woods in Mildam, de Parkeergarage Ossenmarkt in het centrum van Groningen en het meer dan duizend jaar oude Kasteel Coevorden.
Bekijk locaties

Met vriendelijke groet Team Screen Noord, 

Film commissioners
Anton Felipa
Roxane Schreiber 
Richard Broekhuijzen 

Team Screen Noord
Joris Hoebe – Creatief producent
Elise van Heck – Zakelijke producent
Esther Drijver – Communicatie
Kim Visser – Socials
Jeen de Vries – Socials
Bastiaan Blauw (Statuur) – Webdevelopment
Trung Nguyen – Grafische vormgeving

Screen Noord is een initiatief van New Noardic Wave en Filmvereniging Groningen en wordt gefinancierd door de provincie Fryslân en We the North.