Deze week bij Eye (online)

Nog even niet naar de bioscoop, maar er zijn gelukkig vluchtroutes. Op de Eye Film Player kun je dinsdagavond 17 november (20.30) een online voorstelling zien van Roy Anderssons laatste film About Endlessness. Andersson verwierf bekendheid met zijn absurd-melancholische vignettenfilms Songs from the Second Floor en You, the Living.

De online voorstelling van About Endlessness vindt plaats tijdens de European Cinema Night, de jaarlijkse viering van de rijkdom en verscheidenheid van de Europese filmcultuur.
De eerste 200 bezoekers die de code ECN17NOV gebruiken, kunnen de film gratis bekijken.

Donderdag begint de verkoop voor het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), waarvoor Eye een van de theaters is. De zaalcapaciteit is dit jaar beperkt i.v.m.de Covid 19-maatregelen. Een deel van de IDFA-programmering is online te volgen.

Unfolding Layers: Digital Landscapes
Hoe verandert het scherm ons idee van afstand, grenzen, de wereld? Kijk gratis naar Zoom-lezingen over digitale landschappen. Special bij de tentoonstelling Trembling Landscapes, samengesteld door The Salwa Foundation.
Lees meer

About Endlessness op Eye Film Player
Afgelopen zomer in Eye, binnenkort op de Eye Film Player. Winnaar Zilveren Leeuw van het filmfestival van Venetië. …mooi…meesterobservator… schitterende tableaus… subtiele humor… (De Filmkrant), **** (NRC, VK, Trouw).
Lees meer

Amsterdam Spanish Film Festival online
Op Vitamine Cineville zijn films van het afgelopen ASFF te zien, dat ook in Eye plaats vond, zoals The Death of Antonio Sánchez Lomas van Ramón en Salvador Gieling. Het werk van Ramón Gieling is binnenkort in Eye te zien. 
Lees meer

EBR bezorgt ‘borrelbag’ met Picl-film
Eye Bar Restaurant (EBR) bezorgt in het weekend (vrijdag t/m zondag) in Amsterdam borrelbags met huisgemaakte snacks, met een voucher voor een film op Picl (€ 25,- voor 2 personen). Bestel een dag van te voren.
Lees meer

Eye-mondkapje cadeau bij Eye Society
Word Member van Eye Society en support Eye al voor
€ 50,- per jaar. Als Member krijg je korting op online films en kun je straks weer in stijl en veilig naar Eye. Word je nu Member? Dan krijg je een Eye-mondkapje cadeau!
Lees meer

Eye lanceert ‘Filmkwartier’
Speciaal voor het basisonderwijs: Filmkwartier: maandelijkse, gratis online filmlessen van een kwartier, bestaande uit een korte film met opdracht. Meld je hier aan en ontvang maandelijks een les in je inbox.
Lees meer

Kinderboeken in Eye Shop online
Via Eye Shop online kun je Mijn wonderlijke oom bestellen, Yvonne Jagtenbergs ode aan Jacques Tati, net zoals het Gouden Boekje Met Annie en Joop naar de Bioscoop van Freek de Jonge, met illustraties van Erik Kriek.
Lees meer