Omroep Gelderland en CineCrowd lanceren matchingsregeling voor Gelderse documentairemakers

Omroep Gelderland en CineCrowd slaan de handen ineen om de makers van Gelderse documentaires te ondersteunen en lanceren een gezamenlijke matchingsregeling. Binnen deze regeling maken filmmakers kans op een bijdrage aan hun crowdfundingcampagne van maximaal 30% van het streefbedrag, met een maximum van €5.000.

Criteria en procedure
De samenwerking tussen CineCrowd en Omroep Gelderland is specifiek gericht op documentaires met een Gelders belang. Om in aanmerking te komen voor de matchingsbijdrage moet de documentairemaker (regisseur of producent) draaien in Gelderland en moet de filmmaker voldoen aan een aantal beoordelingscriteria. Zo moet de documentaire interessant zijn voor het Gelderse publiek, moet het onderwerp uniek of urgent zijn en moet de documentaire iets vertellen over de Gelderse (of streekgebonden-) identiteit. Aanvragen worden gedaan via en in overleg met CineCrowd, het eindoordeel ligt bij Omroep Gelderland.

Meer informatie over de regeling vindt u op: www.cinecrowd.com/omroep-gelderland.

Een steuntje in de rug
Crowdfunding platform CineCrowd werkt met tal van lokale en regionale partners  samen om filmmakers te ondersteunen. Onder andere Kunstloc Brabant, Provincie Limburg, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Cultuurfonds Almere ondersteunen filmmakers via CineCrowd middels matchfunding en coaching.

Zie voor een overzicht: cinecrowd.com/partners.

Bron: Stichting CineCrowd