NFF maakt filmselectie Studentencompetitie 2020 bekend

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft de selectie van de Studentencompetitie 2020 bekendgemaakt. Uit de 95 inzendingen zijn dit jaar 38 films geselecteerd, afkomstig uit het eindexamenwerk van onlangs afgestudeerden aan de Nederlandse film- en kunstacademies.

De makers maken kans op diverse awards. De Kepler Animatieprijs en de KNF Award worden dit jaar voor het eerst uitgereikt. De competitie vindt plaats tijdens de NFF Talentdagen van 9 tot en met 13 december. Het NFF initieert deze dagen om het werk van filmtalent aan professionals en bezoekers te presenteren. Het jonge talent kan zo zijn netwerk in de AV-wereld verder uitbouwen. De geselecteerde producties zijn online te zien van 9 december tot en met 13 december via www.filmfestival.nl.

Nieuwe prijzen voor filmtalent
Aan de NFF Studentencompetitie zijn dit jaar twee extra prijzen toegevoegd: Keplerfilm Animatieprijs en KNF Award. De Kepler Animatieprijs beloont animatietalent met een sterke visie op het vertellen van verhalen. Ook stimuleert de prijs de samenwerking tussen animatieregisseurs en -scenaristen. De Kring van Nederlandse Filmjournalisten honoreert de beste eindexamen-productie met de KNF Award.

Ook dit jaar zijn de Pathé Tuschinski Award voor beste eindexamenproductie, de Fentener van Vlissingen Fonds Award voor de meest onderscheidende prestatie van een crewlid en een Award namens de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie voor de producent met de meest innovatieve toekomstvisie te verdelen. Het Nederlands Filmfonds zal Wildcards uitreiken om zes beginnende makers een documentaire, fictiefilm of animatie te laten realiseren. De uitreiking van alle prijzen vindt plaats tijdens de online Talent Award Ceremonie op zondag 13 december.

De longlist (alfabetische volgorde opleidingen):
AKV|St. Joost
The Book of Isabel – Don den Boef
Moon – Cleo Julia Mullis
De Reizigers – Eline van der Kaa

ArtEZ
Bait – Jonathan Arkema
Dans les nuages blancs – Myrthe Majoor
Hoanoe – Marten Visser
Suma Na Mi – Shanice Muntslag
Ymir – Marleen van Dun

Design Academy Eindhoven
Farewell Future – Louis-Paul Caron

Gerrit Rietveld Academie
The Pendant – Mayis Rukel
Phélia – Elia Kalogianni

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)
Akela – Ayla Cekin Satijn, Freek Donkers
Dream Droplets – Nick Rutten
ECHO – Lieke Bezemer
Hartenprins – Zino Bakker
Ich bin der Fluß – Rashel van der Schaaf
Mama’s As – Caspar Commijs
Paradise Lost – Alex van der Aa
Tidy Town – Dana Alink
Tournant – Gemma Rijnders
De Zwaluwenstraat – Tonke Koppelaar

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK)
Dear Chaemin – Cyan Bae
Hey, Do You Come Here Often? – Louana Gentner
Leaving, Returning – Claude Nassar
Martin Malibu – Linus Kropp
Where Italy Sleeps – Learning from Asmara – Giulia Faccin

Nederlandse Filmacademie
Deepfake Therapy – Roshan Nejal
Demi – Rachel van Bruggen
Disconnect – Gregory Samson
Donnie Mountain – Thijs Bouman
God was Here! – Raluca Lupaşcu
Harmonia – Thom Lunshof
Terug naar Zotteken Waes – Lobke de Boer
Touch – Robin Coops
A View from Above – Dylan Werkman
Waarom bleef je niet voor mij? – Milou Gevers

Willem de Kooning Academie
Onno Mama Wange – Divyangi Shukla
Sorry for the mess – Dieke Berkhuizen

Jury’s
De jury van de Pathé Tuschinski Award en de Fentener van Vlissingen Fonds Award bestaat uit Ashar Medina, Fatih Tura, Aboozar Amini, Floor Adams en Isaura San. De juryleden van de NAPA Award zijn producenten Nienke Korthof van Tangerine Tree, Avinash Changa van WeMakeVR en Ineke Kanters van The Film Kitchen. Juryleden Nienke Deutz, Sarieke Hoeksma, Mylène Verdurmen en Peter Lindhout zijn betrokken bij de nieuwe Keplerfilm Animatieprijs. Journalisten Hugo Emmerzael, Clementine van Wijngaarden, Lisa van der Waal, Ruud Vos en Sebastiaan Khouw vormen de jury van de KNF Award.