Krachtige films van Zwarte makers op Pepr

Full Color Entertainment en Picl slaan handen ineen voor nieuw podium

Full Color Entertainment start in samenwerking met online streamingsdienst Picl een nieuw podium voor Zwarte makers en verhalen uit de Afrikaanse diaspora: Pepr. 
Vanaf woensdag 25 november zijn maandelijks de nieuwste films en belangrijkste klassiekers te zien op Pepr, een nieuw platform op Picl in samenwerking met de Nederlandse filmtheaters.

Op Pepr zijn films te zien die niet of nauwelijks in de Nederlandse filmtheaters of online aangeboden worden. Ook korte films van talentvolle Zwarte makers uit Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten krijgen een plek. 

Peggy Gemerts, oprichter van Full Color Entertainment en Pepr: “Er worden zoveel mooie producties gemaakt die hun weg naar de Nederlandse huiskamers of filmtheaters niet weten te vinden. Op deze manier kunnen we films online én in de filmtheaters aanbieden die anders het brede publiek nooit zouden bereiken.” 

Programma Pepr
Pepr trapt op 25 november af met onder andere de films Test Pattern van Shatara Michelle Ford (2019, winnaar Lionsgate/Starz Producing Award BlackStar Film Festival), The Remix: Hip Hop x Fashion van Lisa Cortez (2019, winnaar Urbanworld Best Documentary Feature) en Billie van James Erskine (2020, te zien vanaf 2 december).

Surinaamse onafhankelijkheid  
Op 25 november is het 45 jaar geleden dat Suriname onafhankelijk werd. Pepr biedt daarom vanaf deze datum drie films aan die tot het erfgoed van de Nederlandse cinema behoren. Allereerst Het geheim van de Saramaccarivier (2007) van Pim de la Parra, en Gouden Beer-winnaar Faja Lobbi van Herman van der Horst (1960). Het geheim van de Saramaccarivier is een film over het verliezen van je vaderland uitgebeeld in een vastgelopen relatie. Faja Lobbi geeft een impressie van het leven van verschillende bevolkingsgroepen in Suriname, omlijst door muziek, dans, zang en de geluiden van het binnenland. De derde film is De wereld heeft gezicht verloren (2016, Cindy Kerseborn) over Astrid Roemer, de in Suriname geboren schrijfster en één van de belangrijkste Zwarte feministische vrouwen in Nederland en Suriname.

Samen voor culturele verscheidenheid in film
Pepr wordt ondersteund door partners die het belangrijk vinden dat er meer cultureel verschillende verhalen in film te zien zijn, waaronder Black Achievement Month, vrouwenplatform Black Ladies Talk, filmwebsite Cine.nl en de deelnemende Picl-theaters.

Over Full Color Entertainment
Full Color Entertainment is de eerste distributeur in Nederland die zich sinds haar oprichting in 2015 exclusief richt op diversiteit in het aanbod van films. Naast releases van Afro-Caribische, Afro-Amerikaanse, Zuid-Afrikaanse en Indo-Afrikaanse verhalen heeft Full Color onder meer filmprogrammering verzorgd voor festivals.

Over Picl
Picl is het arthouse streaming platform van Nederland. Je huurt de film – die meteen vanaf de eerste dag van de release ook online beschikbaar is – voor een periode van 48 uur. In tegenstelling tot de meeste streamingdiensten betaal je bij Picl per film. Daarnaast selecteer je voor betaling jouw lokale filmhuis, want een deel van de opbrengsten gaat naar het theater van je keuze. 

Bron: peprfilms.nl