Deze week bij Eye

De maatregelen rond Covid 19 worden verder aangescherpt: bioscopen, musea en theaters gaan twee weken dicht. Eye sluit vanavond om 22.00, na de eerste avondvoorstellingen. Toch kun je blijven genieten van film via de Eye Film Player, Picl, myLum en Cineville, de platforms waar je premières en films uit de collectie kunt bekijken. Vanuit de leunstoel, cinefiel biertje, wijntje of Spaatje bij de hand. In de hoop op betere tijden in de echte zaal, voor het grote doek.

Trembling Landscapes: Dubblaja online
Kunstenaarscollectieven van The Salwa Foundation geven online spoken word-performances bij reisbeelden uit de Eye-collectie (met Q&A). Bij de tentoonstelling: Dubblaja: Remixing Landscapes through Soundscapes.
Lees meer

Previously Unreleased-films 2020 op Picl
Uit Eye’s zomerprogramma Previously Unreleased met films van (inter)nationale festivals, nu op Picl: One Day van Zsófia Szilágyi uit Hongarije en God Exists, Her Name Is Petrunya van Teona Strugar Mitevska uit Macedonië.
Lees meer

Eye Film Player: Brilliant Biograph gratis
De compilatiefilm The Brilliant Biograph is gratis te bekijken op de bètaversie van de Eye Film Player, het on demand streamingplatform van Eye. Hier kun je een groeiende selectie titels uit de collectie gratis bekijken.
Lees meer

Eye Film Player: klassiekers on demand
Veel klassiekers die Eye eerder in gerestaureerde versies opnieuw uitbracht zijn ook te bekijken, zoals de films van James Ivory, Yasujiro Ozu, Andrej Tarkovski en Les uns et les autres (Claude Lelouch) en Kom en zie (Elem Klimov).
Lees meer

Gerestaureerde versie The Piano online
Eerder dit jaar bracht Eye Jane Campions The Piano opnieuw uit in de bioscoop. Lumière biedt de film nu online aan. …nog altijd de beste film ooit door een vrouw gemaakt….van een buitenaardse schoonheid…. (Trouw).
Lees meer

Un homme et un femme online op Picl
Eerder dit jaar bracht Eye de gerestaureerde klassieker Un homme et un femme van Claude Lelouch opnieuw uit in de bioscoop. Op Picl is de film nu online te zien evenals de nieuwe film van Lelouch: Les plus belles années d’une vie.
Lees meer

Ulrich Seidl’s Paradies-trilogie online
De spraakmakende trilogie van de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl werd in 2012/2013 door Eye in de bioscoop uitgebracht. Paradies Liebe, – Glaube en – Hoffnung zijn nu te zien op de Eye Film Player. ***** (Volkskrant, Filmkrant).
Lees meer