Bioscopen wellicht twee weken dicht vanaf donderdag

Het lijkt erop dat onder meer bioscopen en filmtheaters vanaf donderdag twee weken dicht moeten. Dat melden zowel RTL Nieuws als de NOS op basis van bronnen in Den Haag. Met de aanscherping van de maatregelen wil de regering het aantal coronabesmettingen omlaag krijgen omdat de druk op de gezondheidszorg te hoog blijft.

Morgenavond geven minister-president Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid weer een persconferentie. Daarin zouden zij gaan aankondigen dat schouwburgen, musea, bibliotheken en bioscopen en filmtheaters hun deuren mogelijk weer tijdelijk moeten sluiten.

Ook wordt het aantal personen dat samen de straat op mag verlaagd van vier naar twee personen. En komt er een ontmoedigingsbeleid ten aanzien het reizen naar het buitenland.

Het is nog niet zeker dat de maatregelen doorgezet gaan worden, de regering praat er vandaag verder over in vervolg op het Catshuisoverleg van gisteren. Maar doorgaans lekken maatregelen die al vaststaan wel door, alsof Nederland er dan al vast aan kan wennen.

De bioscopen en filmtheaters moesten eerder dit jaar ook dicht als gevolg van het oplopende aantal coronabesmettingen. Die maatregel gold toen van half maart tot 1 juni. Daarna kregen bioscopen en filmtheaters met diverse andere maatregelen te maken waaronder aangescherpte hygiënemaatregelen, maximaal 30 personen per filmvoorstelling en recentelijk het verbod op het verkopen van eten en drinken.

Bron: Holland Film Nieuws