Dutch Film Financing opgericht

Op 15 oktober 2020 is Dutch Film Financing (DFF) door Dutch FilmWorks en co-producent Interstellar Pictures opgericht, met als doel het financieren van Nederlandse speelfilms en series. DFF biedt commercieel aantrekkelijke en fiscaal vriendelijke participaties aan.

Het eerste project dat zij aanbiedt is de prestigieuze speelfilm Mijn Beste Vriendin Anne Frank, geregisseerd door Ben Sombogaart. Dutch FilmWorks; een filmdistributeur die in 1997 is opgericht en zich op de Benelux richt en inmiddels een marktaandeel van 25 procent in de markt heeft. DFW-oprichten en CEO Willem Pruijssers startte samen met co-CEO Marcel de Block productiehuis Interstellar Prictures waarmee zowel fictie als non-fictie films en series worden ge(co)produceerd en ge(co)financierd.

Willem Pruijssers, mede-initiatiefnemer DFF en CEO Dutch FilmWorks: “Dankzij onze brede expertise in de exploitatie van content én omdat wij zelf risicodragend investeren, kunnen we realistische verwachtingen afgeven. Dat maakt ons een betrouwbare partner voor participanten. Mijn Beste Vriendin Anne Frank is het perfecte project om mee af te trappen: vanwege de herkenbare titel én de commerciële potentie. De film is al in productie dus levering is gegarandeerd. De participanten lopen mee in de exploitatie van de film en zullen direct meeverdienen vanaf de eerste euro die wordt gerealiseerd. De bioscooprelease staat gepland voor februari 2021, dus er is een snelle return on investment. Daarnaast hebben we de wereldwijde streamingrechten reeds aan Netflix verkocht en heeft Talpa Network de tv-rechten afgenomen; hierdoor is het risico op de investering laag.”

www.dutchfilmfinancing.nl
www.dfw.nl

Bron: Nederlands Media Nieuws