Deze week bij Eye

“Het is absoluut geweldig.” En: “Je ziet zoveel details dat  het driedimensionaal lijkt.” Aan het woord is Paul Verhoeven, over de digitale 4K-restauratie van Total Recall (1990), met niemand minder in de hoofdrol dan de latere gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger. Eye brengt de SF-klassieker over geïmplanteerde herinneringen uit in een twintigtal Nederlandse bioscopen. Twee voorpremières vinden komende week plaats in Eye.

En: op de avond van de Amerikaanse verkiezingen laat James Stewart nog ’s zien wat integriteit in de politiek betekent. In Frank Capra’s klassieker Mr. Smith Goes to Washington (1939) stelt hij corruptie in de Senaat aan de kaak. Eat y’r heart out, Trump! Programmeur Marike Huizinga leidt de film in.

Eye Film Player: Brilliant Biograph gratis
De compilatiefilm The Brilliant Biograph is gratis te bekijken op de bètaversie van de Eye Film Player, het on demand streamingplatform van Eye. Hier kun je een groeiende selectie titels uit de collectie bekijken.
Lees meer

Trembling Landscapes: Taste of Cement
Bij de tentoonstelling Trembling Landscapes: de gedurfde, fantasierijke en visueel spannende winnaar van de internationale competitie op Visions du Réel, Taste of Cement van Ziad Kalthoum (LB 2017). Engels ondertiteld.
Lees meer

Nieuwe reeks: Eye Classics
Drie klassiekers per week uit de Eye-collectie, geselecteerd door de programmeurs van Eye. Tijdens de Amerikaanse verkeizingen leidt Marike Huizinga de eerste film in: Mr. Smith Goes to Washington van Frank Capra.
Lees meer

Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF)
Drie films van het ASFF zijn in Eye te zien waaronder de première van La última primavera.Ook: The Death of Antonio Sánchez Lomas met Q&A met regisseur Ramón Gieling. In december is een programma van hem te zien.
Lees meer

Total Recall (4K) van Paul Verhoeven
Digitale restauratie. “Ik heb net de 4K-presentatie van mijn film gezien en het is absoluut geweldig wat Studiocanal en het restauratieteam hebben gedaan. Je ziet zoveel details dat het driedimensionaal lijkt. Bravo!” (Paul Verhoeven).
Lees meer

40 jaar The Shining (Extended Edition)
4K-remastering van het cameranegatief van de extended versie (144′). Ter ere van het 40-jarig jubileum van Stanley Kubricks iconische horrormeesterwerk, met Jack Nicholson in de hoofdrol. Naar het boek van Stephen King.
Lees meer

Première La última primavera (ES/NL)
Debuut van de Nederlands-Spaanse regisseur Isabel Lamberti. Ze tekent het toekomstige lot van een familie in Madrid wier bestaan drastisch zal veranderen. …sterk… knap en meelevend… (Filmkrant). Ook op Picl & Eng o.t.t.
Lees meer