Nieuwe zesdelige dramaserie Onze Straat: vanaf 8 januari op NPO3

Op straat komt iedereen elkaar tegen. In de straat wordt geleefd, gewerkt en contact gemaakt. Het is een plek waar verschillende generaties en culturen worstelen met de kwesties van nu. Achter elke deur schuilt een ander verhaal. Onze Straat is een nieuwe dramaserie waarin het leven van bewoners van één en dezelfde straat centraal staan. Ieder met een eigen verhaal, ieder in dezelfde straat.

Onze Straat bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, alle gerealiseerd door een veelbelovend team van regisseur, scenarist en producent. De verhalen staan op zichzelf, maar de straat verbindt ze.

In Krassen (Hyo Soon Kaag) zien we hoe Bianca een zo onzichtbaar mogelijk bestaan leidt, totdat ze Anton tegenkomt die een magische kijk op het leven heeft. Mus gaat na de geboorte van zijn zoon de confrontatie aan met trauma’s uit zijn verleden in Cronos (Michael Midelkoop). Echo (Daphne Lucker) vertelt het verhaal van een meisje wiens buurjongetje haar zo aan haar overleden broertje doet denken, dat ze de realiteit uit het oog verliest. In Neontetra zie je het deels autobiografische verhaal van Emiel Sandtke (Vliegende Ratten), over de bijzondere band met zijn vader die aan Parkinson leidt. In May (Madja Amin) komt een man onverwachts voor de keuze te staan om zich te committeren aan het vaderschap, iets dat alles aan het wankelen brengt. De samenwerking tussen vader en zoon Eilander (Polyp en Op Zuid) brengt met Smartlap het verhaal van een aftakelende kroegbaas, wie de steeds sneller veranderende wereld niet kan bijbenen.

De serie Onze Straat is vanaf vrijdag 8 januari wekelijks te zien om 21.35 uur op NPO 3.  

Onze Straat is hét nieuwe talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. De serie is de opvolger van de Centraal en One Night Stand-films en is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

Afl 1: KRASSEN – Vrijdag 8 januari
Regie:
 Hyo Soon Kaag
Scenario: Hyo Soon Kaag
Producent: Family Affair Films
Met o.a.: Naomi Vellissariou, Juul Vrijdag en Madela Wee WeeBianca leeft een zo onzichtbaar mogelijk bestaan met als enige lichtpuntje haar krasloten die haar hart kortstondig vullen met hoop en verlangen. Wanneer ze noodgedwongen bij haar moeder intrekt lijkt ze niet dieper te kunnen zinken. Tot haar aandacht wordt getrokken door een nieuwe collega, Anton, die haar met zijn magische kijk op het leven laat ontwaken. Terwijl Anton langzaam zijn grip verliest, ontdekt Bianca juist een levenslust die haar de kracht geeft om eindelijk haar eigen leven te gaan leiden.

Afl. 2: CRONOS – Vrijdag 15 januari
Regie:
 Michael Middelkoop
Scenario: Moniek Kramer
Producent: Family Affair Films
Met o.a.: Werner Kolf, Melody Klaver en Romana VredeNa de geboorte van zijn zoon, wordt Mus overvallen door vreemde grillen van een pijnlijk trauma. Zijn enige uitweg is de confrontatie aangaan met een monster uit het verleden: zijn vader.

Afl. 3: ECHO – Vrijdag 22 januari
Regie: Daphne Lucker
Scenario: Denise Rebergen
Producent: Keplerfilm
Met o.a. Selin Akkulak, Nino Benya Shachaf en Ali ZijlstraHet leven van de gedreven apotheker-in-opleiding Indra wordt aan het wankelen gebracht wanneer ze haar nieuwe buurjongetje Raaf ontmoet. Terwijl ze geconfronteerd wordt met herinneringen aan haar jong overleden broer Milan, kan ze niet langer om een toenemend gevoel van controleverlies heen. Indra begint in Raaf hetzelfde zorgelijke gedrag te herkennen dat haar broer destijds vertoonde; toch lijkt niemand anders zich om hem te bekommeren. Overtuigd van haar vermoedens begint Indra aan een missie om Raaf te helpen. Een missie die haar blind maakt voor de gevolgen van haar acties en voor haar eigen roep om hulp.

Afl. 4: NEONTETRA – Vrijdag 29 januari
Regie: 
Emiel Sandtke
Scenario: Emiel Sandtke
Producent: Room for Film
Met o.a.: Walt Klink, Bart Klever en Reiky de Valk.Julian (Walt Klink) heeft een bijzonder sterke band met zijn vader, Jacques (Bart Klever).
Ondanks het feit dat Jacques een zware vorm van de ziekte van Parkinson heeft, leeft Julian er
vrolijk met zijn vrienden op los. Ook is hij is aangenomen op het conservatorium en overweegt hij om op kamers te gaan.
Als zijn stiefmoeder totaal uitgeput van de zorg uit beeld verdwijnt, komt het ineens volledig op Julian aan. Om te voorkomen dat zijn vader naar een zorginstelling moet zet Julian alle zeilen bij. De spanning loopt op en vriendschappen en familiebanden komen onder druk te staan. Hoelang Julian dit volhoudt is de vraag.

Alf. 5: MAY – Vrijdag 5 februari
Regie: Madja Amin
Scenario: Randy Oost 
Producent: Halal
Met o.a. Valentijn Dhaenens, Nadia Amin, Gillis Biesheuvel.Wanneer een man die afgesloten is van zijn gevoelswereld onverwacht te horen krijgt dat hij vader wordt, opent zich een kwetsbaarheid in hem die zijn wereld aan het wankelen brengt. Hij komt voor de keuze te staan zich te committeren aan zijn aanstaande vaderschap of om het af te wijzen; een keuze die niet alleen verstrekkende gevolgen heeft voor de man, maar ook voor de vrouw en hun ongeboren kind.

Afl. 6: SMARTLAP – Vrijdag 12 februari
Regie: David Eilander
Scenario: Jan Eilander
Producent: New Amsterdam Film
Met o.a. Jack Wouterse, Chris Peters en Nadja Hüpscher Arie, een aftakelende kroegbaas en accordeonist, kan de steeds sneller veranderende wereld om hem heen niet meer bijbenen. Hij houdt krampachtig vast aan het verleden en lacht al zijn zorgen weg. Maar wanneer zijn zoon Rody thuiskomt vanuit de afkickkliniek, neemt hij Arie mee in zijn duikvlucht. Lukt het Arie de vergankelijkheid van het leven te accepteren, zelfs als hij tegen zijn instinct als vader in moet gaan? Smartlap is een film met een lach, een traan en heel veel muziek.