Teledoc Campus op NPO3

NPO3 is opnieuw gestart met het uitzenden van een reeks korte documentaires onder de naam Teledoc Campus. Teledoc Campus is een project van CoBO (stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep), het Nederlands Filmfonds en NPO-Fonds. Teledoc Campus wil jonge regisseurs en producenten de kans geven ervaring op te doen met korte, filmische documentaires van 25 minuten.

Dit jaar zijn naast het inmiddels uitgezonden De Boontjes over de Rotterdamse Rodney en Mitchel, de komende weken de komende documentaires te zien op NPO3.

Zondag 18 oktober 2020: Dichterbij
De Dakloze Dichter en bekende Nerlander, Hilmano van Velzen, wil niets liever dan beroemd worden met zijn poëzie. Maar zijn verslaving en karakter staan hem daarbij in de weg. In Dichterbij zien we Hilmano tijdens zijn zoektocht naar erkenning en zijn constante worsteling met drugs en zichzelf. Kunnen zijn gedichten hem de erkenning geven waar hij, na 37 jaar leven op straat, zo naar hunkert?
Regie: Caroline Keman, producent: Copper Views, omroep: Evangelisch Omroep (EO)

Zondag 25 oktober 2020: Honds
Hondenfluisteraar Ron staat mensen bij die problemen hebben met hun honden. De honden vertikken te luisteren, vertonen angstig gedrag, of zijn agressief en bijten. Toch blijken het vaak niet de honden, maar de baasjes die getraind moeten worden. Door de onbegrensde liefde voor hun dier vergeten mensen hen grenzen aan te geven. De oplossing is dat baasjes leren om zich als hond te gedragen.
Regie: Josefien van Kooten, producent: Newton Film, omroep: KRO-NCRV

Zondag 1 november 2020: Personae
Personae observeert zes vrouwen vanaf het moment dat ze s ochtends hun ogen openen tot het moment waarop ze klaar zijn om de buitenwereld te betreden. Bij hun dagelijkse ritueel in de slaapkamer ontvouwt zich een intieme metamorfose die even herkenbaar als verrassend is. Deze essayistische documentaire, een vrouwelijke blik op vrouw-zijn, nodigt het publiek uit om na te denken over (vrouwelijke) identiteit.
Regie: Maartje Bakers, producent: BIND, omroep: BNNVARA

Zondag 8 november 2020: When you hear the divine call
Na 25 jaar in Europa te hebben gewoond keert Michael Nyawade definitief terug naar zijn geliefde Kenia. Festus Toll reist zijn oom achterna en gaat met zijn camera op onderzoek: wat betekent het begrip thuis voor zijn oom, zijn neefje Genson en hemzelf? Morele vraagstukken en de zoektocht naar identiteit komen via bestaand en nieuw beeldmateriaal samen in deze korte film over een Europees-Afrikaans kind.
Regie: Festus Toll, producent: Boondocs, omroep: VPRO

Zondag 15 november 2020: Centen van Knegsel
Al veertig jaar zamelen de grootouders van Marieke Widlak samen met de inwoners van Knegsel geld in voor de Indiase priester Christopher Bara om zijn arme leefgebied te verbeteren. Opa en oma zijn intussen op leeftijd en vragen Marieke het stokje over te nemen, maar ze twijfelt. Is deze vorm van ontwikkelingshulp nog wel van deze tijd?
Regie: Marieke Widlak, producent: Korrel Film, omroep: BNNVARA

Zondag 22 november 2020: Voorbij de Zee
Emmen was een van de eerste geplande steden in Nederland, een thuis voor arbeiders in de textiel- en metaalindustrie. Een stad als sociaal experiment: ze moest de belichaming worden van een geëngageerde, gelukkige en verenigde samenleving. Maar de geplande idylle hield niet lang stand of heeft misschien zelfs nooit bestaan. Een poëtische, SF-achtige zoektocht naar een nooit gematerialiseerde utopie.
Regie: Anastasija Pirozenko, producent: ThankEve, omroep: Evangelische Omroep (EO)

Zondag 29 november 2020: Naya
In deze korte documentaire volgen we het leven van wolvin Naya, die met een GPS-halsband vanuit Oost-Duitsland naar België liep. Ze is de eerste wolf in België sinds honderd jaar en is plots wereldnieuws, maar dan neemt haar aanwezigheid een mysterieuze wending. In deze voyeuristische beeldcollage, wordt de relatie tussen de mens en het iconische, wilde dier op indringende wijze onderzocht.
Regie: Sebastian Mulder, producent: Boodocs, omroep: Evangelische Omroep (EO)

Zondag 6 december 2020: Wat achterblijft
Kort na het overlijden van hun moeder staan drie zussen voor de taak hun ouderlijk huis leeg te halen. Door het opruimen worden ze opnieuw geconfronteerd met de dood van hun moeder en het onvermijdelijke afscheid van spullen die de herinnering aan hun verleden in leven houden. Het grillige, onderhuidse rouwproces weerspiegelt zich in de manier waarop het huis en de spullen ontmanteld worden.
Regie: Loes Janssen, producent: Van Osch Films, omroep: AVROTROS

www.cobofonds.nl
www.npo.nl
www.npo3.nl
www.npo-fonds.nl

www.filmfonds.nl