Go Short zoekt Hoofd Bedrijfsvoering

Hoofd Bedrijfsvoering (0,6 – 0,8 fte)\

Zorg jij voor het fundament van een organisatie die bij uitstek flexibel en dynamisch werkt? Weet je de perfecte balans te vinden tussen de artistieke inhoud en ondernemerschap? Zie je een uitdaging in het neerzetten van een sterke, eigentijdse, innovatieve bedrijfsvoering in een veld waarin festivals een essentiële rol spelen op het gebied van publieksbereik, talentontwikkeling, diversiteit en educatie? Heb je daarbij een pro-actieve, nieuwsgierige, hands-on werkhouding, dan is Go Short wellicht opzoek naar jou!

Als hoofd bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het financiële beleid van de organisatie en draag je bij aan verbeteringen in de bedrijfsvoering. Met jouw expertise draag je bij aan het ontwikkelen van een gezonde financieringsstrategie, een divers personeelsbeleid en het monitoren van voortgang en beoogde resultaten van projecten.
Je ondersteunt en faciliteert de kernorganisatie en de uitvoerende projectteams die dynamisch zijn rondom het festival en andere producties door het jaar heen. Deze dynamiek brengt met zich mee dat je voortdurend schakelt tussen beleidsmatige taken en verantwoordelijkheden op organisatieniveau en daarnaast het aansluiten bij de projecten en producties die lopen.

Concreet ben je verantwoordelijk voor het beheren en voeren van een tijdige, juiste en volledige (financiële) administratie, het opleveren van kwartaalrapportages en de uitvoering van plannings- en budgetteringsprocessen. Je signaleert en analyseert afwijkingen in de gerealiseerde financiële planningen en budgetteringen en adviseert over passende acties. Je stelt een financieel jaarverslag op en doet voorstellen voor het verbeteren van de bedrijfsvoering. Daarnaast stel je projectbegrotingen en subsidieaanvragen en -verantwoordingen op.
Op het gebied van bedrijfsvoering adviseer je over verbeteringen in de bedrijfsvoering van de organisatie en heb je een rol in het inzichtelijk maken van resultaten en -effecten van projecten en bezoekerscijfers. Zowel intern als extern ben je het aanspreekpunt voor de bedrijfsvoering. Daaronder valt contractbeheer, contacten met leveranciers, kantoorzaken, BHV, ICT-ondersteuning en geef je sturing aan het bureau.

Je rapporteert aan de directeur en maakt onderdeel uit van het jaarrond kernteam. De organisatie is als festivalorganisatie dynamisch wat zich uit in piekperiodes die extra inzet, flexibiliteit en stressbestendigheid dan normaal vragen en in het gegeven dat het team zich ieder jaar gedeeltelijk vernieuwd. Go Short is een non-profit organisatie en werkt vanuit een inhoudelijke, artistieke doelstelling. Affiniteit met jong talent en onze programma’s is daarom van essentieel belang voor alle werknemers. Een Go Shorter beschikt over een flinke dosis humor, een kritische en flexibele houding en veel zelfredzaamheid. Je vindt het ook leuk om af en toe met collega’s buiten werktijd dingen te ondernemen. Mensen die behoefte hebben aan veel structuur en afgebakende taken passen minder goed bij de organisatie.

Over Go Short
Go Short is hét platform voor korte film en talent in Nederland. De organisatie is jaarrond actief als breed platform voor ontwikkeling, presentatie, distributie en promotie van korte film en talentvolle makers. Het jaarlijkse internationale filmfestival in april is het hoogtepunt en omvat naast een competitie die kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards, een uitgebreide randprogrammering voor zowel publiek als internationale filmprofessionals en een scholierenprogramma. De 13e editie vindt plaats van 14 tot en met 18 april 2021. Sinds 2019 vindt Go Short tevens in Arnhem plaats en organiseert ze de Gelderland Film Pitch. Go Short heeft een unieke positie binnen het Nederlandse filmlandschap en is onderdeel van een stevig internationaal netwerk.

Jouw profiel
Door je opleiding en werkervaring (minimaal 2 jaar) in een soortgelijke functie beschik je over actuele kennis van controlling, maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Je bent iemand die op een sociale manier advies geeft aan de organisatie over financiële en bedrijfseconomische vraagstukken en hebt ervaring en plezier in het werven van fondsen en sponsoren. Je hebt ervaring in de culturele wereld, bij voorkeur bij een vergelijkbaar evenement of festival en beschikt over een grote teamgeest, stressbestendigheid en flexibele opstelling ten opzichte van drukke, stressvolle periodes die kenmerkend zijn voor de culturele- en festivalwereld.

Ben je minder ervaren op enkele bovenstaande punten, maar beschik je over een juiste dosis enthousiasme en nieuwsgierigheid en ben je gemotiveerd om met een proactieve leergierige houding zelfstandig te werken en te groeien in bovenstaand takenpakket dan moedigen we je aan de ook te reageren.

Wij bieden
Een dynamische, informele werkplek en veel vrijheid om de functie vorm te geven. Go Short is onderdeel van het nieuwe festivalhuis, in het centrum van Nijmegen. Hier creëren we samen met drie andere festivals een inspirerende, informele en open workspace waarin samenwerking centraal staat. Salariëring is afhankelijk van leeftijd en ervaring en passend is voor de culturele sector. Je krijgt ruimte voor eigen ontwikkeling een festivalpas, en een (gedeeltelijke) vergoeding voor voorstellingen en je Cineville-pas. Het betreft in eerste instantie een overeenkomst voor 1 jaar, met uitzicht op verlenging. In overleg kan de functie freelance ingevuld worden. We zoeken een kandidaat die zich voor langere tijd aan de organisatie wil verbinden. Go Short streeft naar diversiteit in team, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

Meer informatie en reacties
Startdatum: de functie is per direct beschikbaar. Ben je geïnteresseerd, reageer dan nu. Voor meer informatie zie www.goshort.nl of neem contact op met directeur Kirsten Ruber via kirsten@goshort.nl. Wegens een beperkte bureaucapaciteit vragen we je om te solliciteren via dit formulier en daarnaast een motivatiebrief en CV te sturen naar vacatures@goshort.nl o.v.v. ‘’vacature hoofd bedrijfsvoering”.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.