Vier Nederlandse films naar festival Chicago

Twee speelfilms en twee korte films uit Nederland zijn geselecteerd voor de aankomende editie van het Chicago International Film Festival. Het festival beleeft dit jaar zijn 56ste editie en is daarmee het oudste competitieve filmfestival van Noord-Amerika.

Kom hier dat ik u kus beleeft zijn internationale première in de New Directors-competitie. Het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden, die in 2014 al hun documentaire Ne me quitte pas presenteerden in Chicago, had afgelopen weekend zijn wereldpremière tijdens het Nederlands Film Festival. Kom hier dat ik u kus is een verfilming van de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck en draait vanaf december in de bioscoop.

De kuthoer is geselecteerd voor het After Dark-programma. De satirische horrorfilm van Ivo van Aart is geproduceerd als Telefilm en heeft een internationaal leven onder de titel The Columnist. Hoofdpersoon Femke is een columnist die de dagelijkse stroom beledigingen en bedreigingen via social media helemaal zat is en besluit wraak te nemen.

De korte animatiefilm Pilar van Diana van Houten, Janis Joy Epping en Yngwie Boley draaide eerder al tijdens het Toronto Film Festival en is in Chicago opgenomen in de Shorts-sectie. De korte horrorfilm Nightingale van Jasper de Bruin, over een overwerkte verpleegster die gestalkt wordt, wordt vertoond binnen het programma Creeping Chill After Dark.

Het Chicago International Film Festival vindt plaats van 14 tot en met 25 oktober. Een deel van de films wordt vertoond in een lokale drive-in bioscoop. De rest is online te zien binnen de Verenigde Staten.

Bron: De Filmkrant
Auteur: Edo Dijksterhuis