Deze week bij Eye

Catherine Deneuve zwerft door de straten van een gebombardeerd Beiroet als… Catherine Deneuve. Je veux voir (LB 2008) van Joana Hadjithomas is te zien in het filmprogramma bij de tentoonstelling Trembling Landscapes, waarin kunstenaars landschappen in het Midden-Oosten tot uitgangspunt van hun werk maken.   

Expat in Amsterdam en toch naar de film? Eye biedt flink wat voorstellingen met Engelse ondertiteling aan, waaronder Valley of the GodsParadise DriftersAtlantis en Bacurau.

En liefhebbers van Spaanse en Spaanstalige films: wees er snel bij! De voorverkoop voor het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF, 29 t/m 31 oktober) in Eye is begonnen.

Scream, Queen! Nightmare on Elm Street
Over de ‘gayest horror movie ever made’ (Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street uit 2019) en A Nightmare on Elm Street 2 (1985). I.s.m. Roze Filmdagen/Imagine. Inleiding: Phil van Tongeren.
Lees meer

Catherine Deneuve in Je veux voir
Roadmovie waarin de gevierde actrice Catherine Denueve zichzelf speelt en rondgeleid wordt door de verwoeste straten van Beiroet, kort na de bombardementen in de zomer van 2006.
Lees meer

Filmacademie Festival 2020: Keep an Eye
Lichting 2020 van de Nederlandse Filmacademie studeert af tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival. De studenten presenteren hun afstudeerwerk. Met films, presentaties, debatten en een expositie.
Lees meer

Voorfilm TenetUltrakort – Zangkom redux
Een betoverende animatieverbeelding van een onverwachte, intense versmelting van twee eenzame zielen: Zangkom redux (3 min.) van Maurice de Bruijne, voorafgaand aan de voorstellingen van Tenet.
Lees meer

Première Buladó van Eché Janga
Een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao (NL 2020), geregisseerd door het grote filmtalent Eché Janga. Openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Papiamentu gesproken. Voorfilm: Second Floor.
Lees meer

Films over Quentin Tarantino & Dick Maas
Premières van de documentaires De Dick Maas Methode (vooraf: Maas’ videoclip Twilight Zone van Golden Earring) en QT8: The First Eight, over de eerste acht films van Quentin Tarantino.
Lees meer

Black Light: jeugdfilm Supa moda
Jeugdfilm vol ontembare levenslust speelt zich af in een dorp in Kenia, waar iedereen meewerkt aan een unieke superheldenfilm – de droom van de negenjarige Jo, gespeeld door de jonge actrice Stycie Waweru. 9+.
Lees meer