Gezocht: hoofd en projectmanager Selective Funding

Het Filmfonds blijft zich -ook in deze tijden- flexibel ontwikkelen om op de snel veranderende realiteit in de filmwereld te kunnen blijven inspelen.

Eind december loopt de fondstermijn af van de huidige hoofden Screen NL en New Screen NL, Frank Peijnenburg en Dorien van de Pas. Een natuurlijk moment om de organisatie van deze functies en de samenhang tussen de twee afdelingen tegen het licht te houden.

We hebben ervoor gekozen de functies op zo’n manier in te richten, dat de artistiek-inhoudelijke kant van het hele spectrum aan selectieve regelingen is gewaarborgd onder een hoofd Selective Funding. Daarnaast richt een projectmanager Selective Funding zich op nieuwe makers, de ontwikkeling van nieuw talent, de korte film en de projecten waarbij grenzen tussen film en andere disciplines worden onderzocht. Zodoende willen we de consistentie en coherentie van de artistieke beoordelingen bevorderen alsook de doorstroom van diverse talenten binnen de reglementen van het fonds.

Het team van consulenten wordt straks aangestuurd door het hoofd Selective Funding, die, ondersteund door de Projectmanager Selective Funding, de afdeling leidt. 

Vacature Hoofd Selective Funding

De afdeling Selective Funding (voorheen Screen en New Screen) is verantwoordelijk voor de selectie van individuele aanvragen voor ontwikkeling en realisatie van (inter-)nationale films van Nederlands talent, over alle genres. Als Hoofd Selective Funding bewaak jij de coherentie en consistentie van het Filmfonds beleid in de artistiek-inhoudelijke beoordeling, door filmconsulenten en adviescommissies in de volle breedte van deze genres. Ondertussen houd je rekening met de (culturele) representatie en (door)ontwikkeling van beginnend en ervaren talent in Nederland. 
Klik hier voor de vacature.

Vacature Projectmanager Selective Funding

Binnen de afdeling Selective Funding richt jij je op de (door)ontwikkeling van nieuw talent, de korte film en projecten waarbij de grenzen tussen film en andere disciplines worden onderzocht. Je draagt zorg voor een goede doorstroom in de beoordeling en begeleiding van individuele projecten en initieert regelingen. Je vertegenwoordigt het Fonds in de sector op jouw werkterrein en onderhoudt contact met (film)academies) en talentlabs. Daarnaast werk je veel samen met het subsidiebureau. het productieteam en andere afdelingen rondom (inter)nationale talent ontwikkeltrajecten, labs en trainingen. 
Klik hier voor de vacature.nl.