Houd Nederland op de set; volg het COVID-19 protocol

Oproep van het Nederlands Filmfonds:

Het Nederlands Film Festival viert de Nederlandse films dit jaar online, maar ook in meer dan 70 steden en 100 zalen door heel Nederland. Premières van films en high end dramaseries die in veel gevallen vóór de uitbraak van corona gemaakt werden. Gelukkig kunnen films en series inmiddels ook weer veilig gedraaid worden dankzij het COVID-19 protocol voor de audiovisuele sector.  

In de praktijk laten productieteams, crew en cast op creatieve wijze zien dat het kan en weten COVID-managers alles in goede banen te leiden. Het is soms moeilijk, zeker nu het virus nog steeds onder ons is, maar we doen nogmaals een beroep op iedereen om dit protocol te blijven volgen.

Gezamenlijk kunnen we zorgen dat de films en series doorgang vinden.

Als de regels overtreden worden is het aan de Health & Safety Officer op de set om – in overleg met crew, cast en producent – maatregelen te nemen en de situatie aan te passen. Daarnaast heeft iedereen daarin een eigen verantwoordelijkheid, ook ten opzichte van elkaar. Als opnameleider of First AD, de HSO en/of de producent signalen, dat het niet (helemaal) goed gaat, niet serieus opvatten, doe dan een beroep op je brancheorganisatie om het te agenderen. Je kunt bij de NBF terecht op mailadres corona@nbf.nl

Alleen door het protocol te volgen blijft Nederland op de set!

Wil je iets melden over het COVID-protocol of heb je een vraag, mail de NBF op corona@nbf.nl