Deze week in Eye

Rocks is een energieke vertelling over opgroeien in Oost-Londen, waar de multiculturele samenleving een feit is en onderlinge support onontbeerlijk. Zondag vindt de voorpremière plaats met een uitgebreide Q&A met regisseur Sarah Gavron en associate director Anu Henriques door filmmaker en filmcriticus Beri Shalmashi

Première Deux

Twee buurvrouwen zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Donderdag met Q&A met regisseur Filippo Meneghetti door Dana Linssen (voertaal: Engels). Lees meer

Eye on Art: Memory, Exile, Travel

Een speciale, tweedelige avond bij de nieuwe tentoonstelling Trembling Landscapes. Met films over ballingschap en herinnering. Inclusief inleiding en Q&A met de filmmakers (voertaal: Engels). Lees meer

Eye on Sound: POP!

De spetterende laatste dagen van de eerste ronde van Eye on Sound: POP! gaan in met o.a. Dirty Dancing, Velvet Goldmine, en een speciale ‘band night‘ in samenwerking met Subbacultcha. POP! wordt vervolgd in 2021. Lees meer

Workshop superheldenfilm (6+)

Geïnspireerd op de superhelden in de jeugdfilm Supa Modomaken kinderen vanaf 6 jaar in deze workshop een superheldenfilmpje met zichzelf in de hoofdrol. Je koopt los een kaartje voor de film en voor de workshop (€ 2,50). Lees meer

Restored & Unseen: Jack Nicholson

Eye prorgrammeur Leo van Hee leidt Miloš Formans klassieke verfilming van Ken Kesey’s One Flew Over the Cuckoo’s Nest in. Met Jack Nicholson als Randle McMurphy en Louise Fletcher als Nurse Ratched. Lees meer

Kaartverkoop Cinekid & Keep an Eye

Aanstaande donderdag begint de kaartverkoop voor Cinekid, het grootste media- en filmfestival voor kinderen. Ook start donderdag de verkoop voor de Master films in het Keep an Eye afstudeerfestival van de Filmacademie. Lees meer

Home movies gezocht!

Tijdens de Familiedag in Eye op zondag 18 oktober (voor kinderen t/m 12 jaar) maakt jouw home movie kans vertoond te worden en bovendien opgenomen te worden in de collectie van Eye Filmmuseum. Lees meer