Acteurs-management Favor Talents zet wens voor diversiteit voortaan in het contract

In de contracten die acteurs-management Favor Talents tekent met filmproducenten staat voortaan ook de wens voor meer diversiteit in cast en crew van de productie. In de contracten staat onder meer dat de producent ‘streeft naar een samenstelling van cast & crew die een actuele afspiegeling vormt van de maatschappij.’ Ook gaat het bureau bewust regisseurs werven die verhalen vertellen van weinig gerepresenteerde groepen.

„Zeker de helft van de 70 namen die wij vertegenwoordigen, passen net als wijzelf niet in het witte, heteronormatieve spectrum”, legt Benny Stroet van Favor Talents uit. „We zien dat in films en tv-series veel groepen zoals LHBTIQ+’ers, mensen van kleur of vrouwen nog steeds slecht vertegenwoordigd zijn. Niet alleen voor en achter de camera, maar ook in de verhalen die worden ontwikkeld.”

De managers nemen de wens voor een meer inclusieve cast en crew nu mee in contracten. „Het is niet onze bedoeling producenten te dwingen bepaalde keuzes te maken”, beklemtoont Stroet. „Maar je kan op deze manier wel heel actief de dialoog aangaan of er misschien nét een stapje extra kan worden gemaakt op dit gebied. De film- en tv-wereld zou een afspiegeling moeten zijn van de Nederlandse samenleving en is dat op dit moment gewoon echt niet.”

Lees het volledige artikel bij NCR ‘Acteurs-management zet wens voor diversiteit voortaan in het contract’