Twee nieuwe bestuursleden DAFF

De Dutch Academy For Film werd in 2013 opgericht met als doel de Nederlandse film op zowel eigen als Europees grondgebied te bevorderen. De Academy vertegenwoordigt makers uit alle filmdisciplines en heeft ruim 400 leden, allemaal mensen die voor of achter de camera hun filmsporen hebben verdiend.

Voor het uitreiken van de jaarlijkse filmprijzen werkt de DAFF samen met het Nederlands Film Festival. Net als bij de belangrijkste buitenlandse filmprijzen, de Oscars, Bafta’s en Césars, kiezen de filmprofessionals zelf de winnaars van de Gouden Kalveren.

Omdat de afzwaaiende bestuursleden allemaal tegelijk zijn aangetreden bij de oprichting in 2013 eindigt hun termijn ook gelijktijdig. Dus werden er vorige week nieuwe bestuursleden gekozen, onder wie Florian Legters (production designer voor onder andere Mijn bijzonder rare week met TessHet leven volgens NinoWat is dan liefde) voor de sectie Production Design en Shamira Raphaëla (Gouden Kalf voor de korte docu De waarheid over mijn vader) voor Documentaire.

Meer namen zijn nog niet bekend gemaakt, zie verder: daff.org/over-de-daff/bestuur

Bron: Holland Film Nieuws